Συνέντευξη  στο Ραδιόφωνο 24/7 και τους δημοσιογράφους Στέφανο Τζανάκη και Γιώργο Μελιγγώνη

Όλγα Γεροβασίλη: «Η Ελλάδα έχει κάνει ό,τι απαιτείται»

«Η συντριπτική πλειοψηφία του Eurogroup επιδιώκει να βρεθεί λύση που θα έχει στοιχεία συμβιβασμού», δήλωσε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Ανέφερε πως υπάρχουν ενδιάμεσες λύσεις, όπως αυτή που διατύπωσε ο γάλλος Υπουργός Οικονομικών στην επίσκεψή του στην Αθήνα, και πρόσθεσε: «πολλοί έχουν δηλώσει πως δουλεύουν για να βρεθεί λύση στο μεθαυριανό Eurogroup και αναγνωρίζεται ότι η Ελλάδα έχει κάνει ότι απαιτείται χωρίς να υπάρχουν εκκρεμότητες που να δίνουν άλλοθι για να μην βρεθεί λύση».

Η κ. Γεροβασίλη, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, σημείωσε πως αναγνωρίζεται ότι ο ελληνικός λαός έχει ταλαιπωρηθεί όλα αυτά τα χρόνια και δεν είναι δυνατόν να μην ανταποκριθεί η Ευρώπη στη λύση του προβλήματος.

Τόνισε ότι δεν ανησυχεί από τις διαρροές του Βερολίνου πως δεν συμφωνεί με τη γαλλική πρόταση, εκτιμώντας ότι όσο πιο κοντά είμαστε στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος οι διαρροές είναι μέθοδος ζύμωσης.

Υπογράμμισε πως με τις αποφάσεις του Eurogroup, τον περασμένο Μάιο, όλοι έχουν αποδεχθεί ότι υπάρχει ανάγκη για μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και κατηγόρησε τη Γερμανία ότι δεν ανταποκρίνεται «για λόγους επικοινωνιακούς εξαιτίας των εκλογών, καθώς η ηγεσία της χώρας βλέπει να μην την συμφέρει μια τέτοια λύση». Συμπλήρωσε, επίσης, πως μετά το Eurogroup οι επόμενες αξιολογήσεις δεν περιλαμβάνουν δημοσιονομικά μέτρα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Γεροβασίλη είπε πως μέσα σε αυτό περιβάλλον η χώρα έχει ανάγκη από πολιτικές συγκλίσεις. Σημείωσε, ωστόσο, πως «μέρος της αντιπολίτευσης της –ας πούμε– προοδευτικής κατεύθυνσης δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται τον άλλο δρόμο που έχει πάρει η Ευρώπη, με την προσέγγιση της ευρωπαϊκής Αριστεράς με τις σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις, και ταυτίζεται πολύ συχνά με την πολιτική της ΝΔ και τη ρητορική της».

Τέλος, για τους συμβασιούχους ανέφερε ότι «αναζητείται στερεή λύση που δεν θα δημιουργεί νέα προβλήματα, καθώς υπάρχουν νομικά και συνταγματικά κωλύματα που δεν είναι εύκολο να ξεπεραστούν».

(Από το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη συνέντευξη της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, στο Ραδιόφωνο 24/7 και τους δημοσιογράφους Στέφανο Τζανάκη και Γιώργο Μελιγγώνη).

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη: