Χαιρετισμός στον εορτασμό για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Γεωργίας και την επέτειο των 25 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας Γεωργίας

Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι στη σημαντική αυτή ημέρα για τη φίλη χώρα της Γεωργίας, με την οποία δεν μας ενώνουν μόνο οι στενοί, ιστορικοί δεσμοί, αλλά και το πολιτικό όραμα για περιφερειακή σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη και ευημερία των λαών μας.

Πριν από μερικούς μήνες είχα την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να συνεργαστώ και να διαπιστώσω από κοντά τα επιτεύγματα και τις φιλόδοξες πολιτικές της κυβέρνησής σας στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, την ανοιχτή διακυβέρνηση, τη συμμετοχικότητα και την προσβασιμότητα, τη λογοδοσία των δημόσιων λειτουργών, τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Πολιτικές που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται, άλλωστε, και οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης τα τελευταία δύο χρόνια, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τη διατήρηση ισχυρών δεσμών με τη Γεωργία, την οποία θεωρούμε μέλος της ευρύτερης ευρωπαϊκής οικογένειας.

Προς αυτήν την κατεύθυνση της αμοιβαίας σύσφιξης των διμερών σχέσεων θα συνεργαστούμε και ευελπιστούμε η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί με μεγαλύτερη συχνότητα στο μέλλον και να επεκταθεί, μικραίνοντας διαρκώς τη γεωγραφική απόσταση που μας χωρίζει.

Σήμερα μπορούμε να καταδείξουμε τα πρώτα αποτελέσματα από τη κοινή μας προσπάθεια, η οποία έχει επισφραγιστεί με τον πλέον επίσημο τρόπο, μέσω του κοινού συμφώνου συνεργασίας που υπογράψαμε τον περασμένο Φεβρουάριο στην Τιφλίδα.

Όμως, όπως ανέφερα, και οι δύο χώρες έχουν κοινό προσανατολισμό την αποτελεσματικότητα και τη συνέχεια. Στο πλαίσιο αυτό, με ιδιαίτερη χαρά θα συνεργαστούμε ξανά κατά τη διάρκεια του 14ου Διεθνούς Συνεδρίου τον ερχόμενο Ιούλιο στο Βατούμ, έχοντας ήδη ξεκινήσει τη σχετική προετοιμασία με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος.

Ευελπιστούμε πως τόσο το Μνημόνιο Κατανόησης που υπογράψαμε όσο και η περαιτέρω συνεργασία μας θα ενδυναμώσει τις προσπάθειές μας, ανοίγοντας το δρόμο για ευρύτερες συνεργασίες ανάμεσα στην Γεωργία και την Ελλάδα.

Advertisements