Συνέντευξη στο ρ/σ  Στο Κόκκινο 105.5 και στις δημοσιογράφους Αλεξάνδρα Χριστακάκη και την Τζούλυ Τσίγκα 

Στη διαβεβαίωση ότι οι συμβασιούχοι – παρατασιούχοι θα λάβουν κανονικά τα δεδουλευμένα τους προέβη η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις συμβάσεων στην καθαριότητα των δήμων.

 

Σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», η υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναζητεί οριστική λύση για την αντιμετώπιση του ζητήματος με τις εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο, «για αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ιδιόρρυθμη ομηρεία, την οποία προκάλεσαν οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων».

 

«Είναι ζήτημα που δεν ενδείκνυται για πολιτική αντιπαράθεση και μικροπολιτική, θα πρέπει να μιλάμε με σοβαρότητα», πρόσθεσε, ενώ επισήμανε ότι «οι διαρροές τείνουν να πάρουν τη θέση της κανονικότητας και αυτό είναι ανησυχητικό για τον δημόσιο λόγο και την πολιτική ζωή».

 

Αντέκρουσε, τέλος, τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί αδιαφανών διαδικασιών στις προσλήψεις, τονίζοντας ότι με αυτή την κυβέρνηση, οι προσλήψεις είτε με σύμβαση είτε σε μόνιμη θέση, γίνονται μέσω ΑΣΕΠ ή με την εποπτεία του ΑΣΕΠ,  «Γιατί εμείς δεν ήρθαμε για να δημιουργήσουμε κανένα κομματικό κράτος, ήρθαμε για να αντιμετωπίσουμε το κομματικό και πελατειακό κράτος», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη:

http://www.stokokkino.gr/article/1000000000058050/Olga-Gerobasili-To-thema-ton-sumbasiouxon-den-prosferetai-gia-mikropolitiki

Advertisements