Εμφάνιση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης».

Για τη συνάντηση εργασίας με τον ΟΟΣΑ στο Παρίσι αλλά και για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή Αίθουσα Σύνταξης, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

«Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση μιας συμφωνίας με τον ΟΟΣΑ, για τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στη δημόσια διοίκηση στη χώρα μας,  με βασικούς άξονες την αξιοποίηση και την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και την αναβάθμιση του ήδη επιτυχημένου θεσμού των ΚΕΠ», δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης σχετικά με τη συνάντηση εργασίας με τον ΟΟΣΑ.

Όσον αφορά τις γαλλικές εκλογές, η κ. Γεροβασίλη τόνισε τη σημασία της ήττας που υπέστη η ακροδεξιά αλλά και την αποτυχία των παραδοσιακών πολιτικών δυνάμεων της Γαλλίας, να εκλέξουν υποψήφιο στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της χώρας.

«Αυτός ο πρώτος γύρος των εκλογών διεξήχθη υπό τη σκιά της τρομοκρατίας σε μια περίοδο που η χώρα μαστίζεται από οικονομικά προβλήματα που έχουν οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά ανεργίας. Πρόκειται για ιδιαίτερες εκλογές σε ιδιαίτερη στιγμή όχι μόνο για τη Γαλλία αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη», τόνισε η κ. Γεροβασίλη

Τέλος, αναφερθείσα στο γεγονός πως ο Μελανσόν δεν προέτρεψε τους ψηφοφόρους του να στηρίξουν το Μακρόν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης υπογράμμισε πως «Η δημοκρατική δύναμη της αριστεράς, δεν μπορεί να έχει διαφορετική επιλογή από το να καταψηφίσει την ακροδεξιά».

Advertisements