Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό RealFm και το δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου.

«Θα θέλαμε να είχε κλείσει η αξιολόγηση χθες», είπε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, υπογραμμίζοντας πάντως πως δεν μπορεί η κυβέρνηση να δεχτεί ακραίες θέσεις.

«Είναι προγραμματισμένη σήμερα η τελευταία συνάντηση με τους θεσμούς, μένει να δούμε το βράδυ εάν φεύγουν και πότε θα ξαναγυρίσουν» σημείωσε. Τόνισε ότι έχει υπάρξει πρόοδος χωρίς όμως να έχει επιτευχθεί απόλυτη σύγκλιση. «Καθημερινά υπάρχουν συγκλίσεις γιατί όλοι θέλουν να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη.

 

Αναφερθείσα στη σκληρή γραμμή που εκφράζει το ΔΝΤ η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «μέχρι να φτάσει κάποιος στο τελικό αποτέλεσμα κρατάει τη δική του στάση. Ίσως οι Ευρωπαίο εταίροι να κρατούν – σε αυτή τη φάση- μια ουδέτερη στάση, αλλά μένει να εκτιμήσουμε προσεκτικά τα βήματα και να δούμε πως θα πάει η σημερινή μέρα» είπε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κι εκτίμησε ότι αναμένει να υπάρξει πρόοδος και από τις σημερινές συζητήσεις.

 

Ερωτηθείσα για το εάν υπάρχουν ευθύνες στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης η κ. Γεροβασίλη  τόνισε :«εάν είχαμε δεχτεί ακραίες θέσεις θα είχε κλείσει η διαπραγμάτευση»

 

Αναφερθείσα στα εργασιακά και την εκ διαμέτρου αντίθετη στάση του Ταμείου, είπε:«οι δηλώσεις όλων των Ευρωπαίων αξιωματούχων είναι στο πνεύμα της ελληνικής πλευράς. Μίλησαν για το ευρωπαϊκό κεκτημένο, η μάχη συνεχίζεται και θα συνεχιστεί» ξεκαθάρισε και υπενθύμισε ότι το  ΔΝΤ προσέρχεται κάθε φορά με ακραίες θέσεις στη συζήτηση.

 

Η υπουργός Διοικητικής ανασυγκρότησης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της να προλάβει την 27η Απριλίου όποτε η ΕΚΤ συνεδριάζει για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. «Θα θέλαμε να είχε κλείσει η αξιολόγηση χθες,  να μην υπάρχει μακρόσυρτη περίοδος αβεβαιότητας», είπε η κ. Γεροβασίλη. Πάντως η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης υπογράμμισε ότι η καθυστέρηση όλο αυτό το διάστημα δεν είχε σχέση με διάσταση απόψεων κυβέρνησης-θεσμών αλλά θεσμών –ΔΝΤ.

 

«Η κυβέρνηση δεν φοβάται το πολιτικό κόστος κάνει το καλύτερο για την χώρα και για τον λαό. Είναι καθήκον μας να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα και αυτό πρέπει να υποστηριχτεί και από την αντιπολίτευση. Το θέμα δεν είναι να λέμε ναι σε όλα αλλά να εκτιμήσουμε ποιο είναι το συμφέρον της χώρας», ξεκαθάρισε η Όλγα Γεροβασίλη.

 

Ερωτηθείσα για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που καταγράφουν ύφεση το δ΄τρίμηνο του 2016, απάντησε:« τα στοιχεία είναι προσωρινά, να περιμένουμε να δούμε πως θα κλείσουν τα οριστικά. Όλα τα θετικά στοιχεία της οικονομίας και η υπεραπόδοση στα έσοδα υπάρχουν. Δεν είπαμε ότι αυτή είναι ανάπτυξη αλλά μας φτάνει κοντά στους στόχους για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Δεν σημαίνει ότι κάθε βήμα είναι αναπτυξιακό αλλά είναι ένα βήμα για να πάμε πιο κοντά στην ανάπτυξη» σημείωσε η κ. Γεροβασίλη.

 

Καταλήγοντας η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης άφησε σαφείς αιχμές για το ρόλο του ΔΝΤ και αναρωτήθηκε ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις του Ταμείου, από τη στιγμή που αναγνωρίζει τα λάθη στο πρόγραμμα επιμένει στη «λάθος» συνταγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements