Συνέντευξη στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ με τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου

«Μέτρα καινούρια δεν θα υπάρξουν. Τα μέτρα της τριετίας έχουν ψηφιστεί από τη συμφωνία του Ιουλίου. Από το καλοκαίρι του 2015, ο αγώνας αυτής της κυβέρνησης ήταν και είναι για τα πρωτογενή πλεονάσματα, με δεδομένο ότι αυτά που είχαν συμφωνηθεί από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καθιστούσαν τη συμφωνία μη βιώσιμη», δήλωσε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, στον ΣΚΑΪ, σχετικά με το ενδεχόμενο να χρειαστεί να συμφωνηθούν νέα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Ενόψει του σημερινού «κρίσιμου» Eurogroup, όπως το χαρακτήρισε η ίδια, η κ. Γεροβασίλη σχολίασε πως «περιμένουμε να αποτυπωθεί μια θετική πορεία ώστε  να οδηγηθούμε στο κλείσιμο της αξιολόγησης».

«Ένας από τους λόγους που καθυστερεί να κλείσει είναι η σχέση της ΕΕ με το ΔΝΤ που πέρασε ένα τριγμό. Από τη πλευρά μας έχουμε τηρήσει όλα τα συμφωνηθέντα», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Εμείς δε θέτουμε θέμα “μέσα ή έξω το ΔΝΤ”, εμείς υλοποιούμε τη συμφωνία του 2015. Μόνο του το ΔΝΤ έθεσε τέτοιο θέμα  και αυτό διαπραγματεύεται με τις Βρυξέλλες, ενώ υπάρχει μια σύγκρουση μεταξύ αυτών των δύο πλευρών για τα πρωτογενή πλεονάσματα», είπε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με τη θέση της κυβέρνησης για την παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν αυτή που σταθεροποίησε τη χώρα και απέτρεψε τα χειρότερα» και συμπλήρωσε  πως «καταφέραμε στη συμφωνία του 2015, να συμφωνήσουμε σε πλεονάσματα που ελάφρυναν τη χώρα σε σχέση με τις προηγούμενες δεσμεύσεις, ενώ αποτρέψαμε επιπλέον μέτρα 13 δισ. ευρώ για το 2016 και 2017».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν αυτή που σταθεροποίησε τη χώρα και απέτρεψε τα χειρότερα

Ξεκαθάρισε, επίσης, πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, κάτι που χαρακτήρισε ως καταστροφικό σενάριο για τη χώρα αυτή τη δεδομένη στιγμή και σημείωσε πως αυτό είναι αίτημα της αντιπολίτευσης, η οποία ζητάει εκλογές από τότε που ανέλαβε πρόεδρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί πως επειδή εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ, αυτό συνεπάγεται και αυτόματα πως πρέπει να γίνει και πρωθυπουργός της χώρας, μια λογική που αντιλαμβάνεται μόνο ο ίδιος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση περί κομματικών προσλήψεων, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης διέψευσε κατηγορηματικά τα σχετικά δημοσιεύματα και τόνισε πως οι μόνες προσλήψεις που έχουν γίνει είναι μέσω ΑΣΕΠ, καθώς και αυτές που αφορούν δικαίωση εργαζομένων από αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.

Τέλος, η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε στις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση και προωθεί το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  για να καταστεί το Δημόσιο πιο λειτουργικό και πιο φιλικό προς τον πολίτη. «Όλες οι αλλαγές είναι προσανατολισμένες στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και στην αναδιάρθρωση των δομών και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να μιλάμε για ένα νέο δημόσιο».

Ολόκληρη η συνέντευξη: http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=284580