Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη, παρευρέθη σήμερα μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη και τον Υπουργό Επικρατείας κ. Αλέκο Φλαμπουράρη, στην τελετή παράδοσης του οδικού τμήματος από τον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά έως και τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας του αυτοκινητοδρόμου «Ιόνια Οδός».

Με την ολοκλήρωση των έργων δημιουργείται ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που βγάζει από τη σημερινή απομόνωση τη Δυτική Ελλάδα και καθιστά εύκολη τη σύνδεση της χώρας μας με τη Δυτική Ευρώπη, μέσω Αδριατικής, όπως επίσης και με την Αλβανία. Ταυτόχρονα, αξιοποιείται πλήρως η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και επιτυγχάνεται η σύνδεση με την Πατρών – Κορίνθου, και άρα η σύνδεση της Δυτικής Ελλάδας με την Πελοπόννησο. Οι αξιόπιστες, ασφαλείς και ταχύτερες συνθήκες μεταφοράς θα ενισχύσουν σημαντικά τις τοπικές οικονομίες, επηρεάζοντας θετικά τη δραστηριότητα τόσο των επιχειρήσεων όσο και κάθε πολίτη χωριστά.

Η Υπουργός κατά την ειδική εκδήλωση για την παράδοση του τμήματος στην κυκλοφορία δήλωσε μεταξύ άλλων:  «Η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου (Ιόνια Οδός)  θα σημάνει τη σύνδεση 2 περιφερειών, 4 νομών, τη σύνδεση των αστικών κέντρων και των αγροτικών περιοχών  των περιφερειών.  Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τη Δυτική Ελλάδα που θα συμβάλλει στη μείωση των αποστάσεων, στη διευκόλυνση των μεταφορών και θα προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες που ταξιδεύουν. Μια υποδομή στρατηγικής σημασίας που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην ανάδειξη του αρχαιολογικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας».