Σήμερα είμαστε εδώ για να τιμήσουμε εκείνους που έπεσαν προκειμένου να ελευθερωθεί η χώρα και που αγωνίστηκαν για την ελευθερία. Ημέρα υπενθύμισης ότι ο αγώνας για την ελευθερία είναι διαρκής.

(…)

Ένα σημαντικό αίτημα και της Ηπείρου και της Θεσσαλίας αλλά και πρόθεση της κυβέρνησης, είναι η λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας. Ένα έργο ολοκληρωμένο -και όπως ξέρουμε όλοι εδώ στην περιοχή- δεν δούλεψε ποτέ. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μπει μπροστά το φράγμα, να λειτουργήσει, στο αμέσως επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

(…)

Το πρόβλημα το οποίο αντιμετώπισε ο κ. Σκουρλέτης ως υπουργός, ήταν ότι βρέθηκε μπροστά σε αντιφατικές μελέτες, όσον αφορά το τι θα συμβεί στον οικισμό. Εάν πρέπει να εκκενωθεί ολόκληρος ο οικισμός, εάν πρέπει να εκκενωθεί τμήμα του οικισμού, διότι η περιοχή αυτή θα αποτελέσει κομμάτι της τεχνικής λίμνης. Επειδή οι μελέτες από τους προκατόχους μας ήταν όλες αντιφατικές, το Υπουργείο έχει αναθέσει στο πανεπιστήμιο, την εκπόνηση καινούριας μελέτης, η οποία θα ορίσει το τι θα συμβεί στην περιοχή. Αυτό είναι το πρώτο και το μεγαλύτερο εμπόδιο και από εκεί και μετά θα δρομολογηθούν όλες οι εξελίξεις προκειμένου το φράγμα αυτό να λειτουργήσει. Όπως ξέρουμε όλοι τα υδροηλεκτρικά φράγματα είναι η φθηνότερη πηγή ενέργειας και βεβαίως ένα έτοιμο φράγμα, δεν μπορεί να παραμένει άλλο ανενεργό. Ένα έργο που θα δώσει φθηνή ενέργεια και ταυτόχρονα ζωή στην περιοχή. Αυτή είναι η απόφαση της κυβέρνησης και θα γίνει.

Advertisements