Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με ομάδα Ελληνο-Αμερικανών φοιτητών, στο πλαίσιο της 8ης ετήσιας επίσκεψής τους στην Ελλάδα, που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Ινστιτούτο (AHI), με επικεφαλής τον Πρόεδρο  κ. Νίκο Λαρυγγάκη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε τη σημασία της ύπαρξης πρεσβευτών της Ελλάδας στο εξωτερικό, αναφέροντας συγκεκριμένα «είστε η φωνή της χώρας μας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού».

Στον διάλογο που ακολούθησε η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στην κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα της Ελλάδας και στα βήματα που έχει κάνει η χώρα για την έξοδό της από την οικονομική κρίση.

Και οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν σε ευρύτερα θέματα γεωπολιτικής, όπως το προσφυγικό και ο ρόλος της Ελλάδας, ως πυλώνας σταθερότητας σε ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος εξήρε στον ρόλο της ομογένειας, ως πολλαπλασιαστή της φωνής της χώρας στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Τέλος, η Όλγα Γεροβασίλη ευχήθηκε στους Ελληνο-Αμερικάνους φοιτητές καλή σταδιοδρομία και οι δύο πλευρές συμφώνησαν για ανοιχτό μεταξύ τους δίαυλο επικοινωνίας στο μέλλον.

Αθήνα, 27-6-2016

Advertisements