«Πλήρης ταύτιση των απόψεων του κ. Μητσοτάκη με τις θέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου»

SYNENTEYXEIS_87x55ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Έχουμε στην τηλεφωνική μας γραμμή την Κυβερνητική Εκπρόσωπο κυρία Όλγα Γεροβασίλη. Καλό μεσημέρι κυρία Γεροβασίλη.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Καλό μεσημέρι.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Πολύ σκληρές οι αναφορές του κ. Μητσοτάκη, του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, από το εξωτερικό, για την κυβέρνηση, ότι «ο κ. Τσίπρας παίζει τη χώρα στα ζάρια». Τι απαντάτε σε αυτό; Τι απαντάτε στον κ. Μητσοτάκη ως κυβέρνηση;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Κοιτάξτε, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το πόσο σκληρές είναι οι διατυπώσεις απέναντι στην κυβέρνηση και την πολιτική της. Αυτό, ενδεχομένως, θα μπορούσε και να θεωρηθεί στα μέτρα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ωστόσο, αυτό που είναι σημαντικό να πούμε είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε από την Αμερική να στείλει μήνυμα για τη χώρα, δηλώνοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε πολιτική αστάθεια. Ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν υπάρχει ούτε Δημοκρατία και ταυτοχρόνως –που είναι ακόμα σημαντικότερο- την πλήρη ταύτιση των απόψεών του με τις θέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Όταν λέτε «η πλήρης ταύτιση», σε τι θέματα; Πείτε μας δύο παραδείγματα, ας πούμε.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Αυτά τα οποία είναι οι θέσεις του ΔΝΤ και έχουν επιβληθεί στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια και εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, ήταν η συνταγή της λιτότητας. Η συνταγή η οποία απέτυχε παταγωδώς, εξ ου και η κατάσταση της οικονομίας και της χώρας, στην οποία βρισκόμαστε ακόμα μέχρι σήμερα. Και η οποία συνταγή έλεγε: «διάλυση του κοινωνικού κράτους», «διάλυση των εργασιακών σχέσεων», «απελευθέρωση της αγοράς», «απολύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα», «μειώσεις μισθών και συντάξεων». Αυτή είναι η συνταγή. Από αυτή τη συνταγή, θυμάμαι πολύ καλά ότι ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να διατηρήσει αποστάσεις κατά τη διάρκεια της εκλογής του ως πρόεδρος της Ν.Δ., δηλώνοντας και ο ίδιος ότι αν ήταν ξανά υπουργός…

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Υπήρξαν όντως κάποιες τέτοιες δηλώσεις τότε.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: …δεν θα εφάρμοζε την ίδια πολιτική, διότι δεν είδε να επέρχεται κάποιο αποτέλεσμα. Φαίνεται, λοιπόν, πως υποκριτική ήταν αυτή η αυτοκριτική στάση για την προηγούμενη πολιτική και όταν ο ίδιος ήταν υπουργός. Και σήμερα επανέρχεται, δηλώνοντας ότι συμμερίζεται τις απόψεις αυτές του ΔΝΤ. Άρα, αυτή είναι η πρότασή του για τη χώρα. Και βεβαίως, φαντάζομαι ότι εννοεί και για το ύψος των μέτρων και το ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος το οποίο απεικονίζει η θέση του ΔΝΤ. Κατηγορώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση οτι έρχεται να επιβάλει 5,4 δις μέτρα για την τριετία, ταυτιζόμενος ο ίδιος με τα 8 δις ή και παραπάνω που ενδεχομένως να αποτυπώνει η άποψη του ΔΝΤ. Όλα αυτά, λοιπόν. Νομίζω ότι σε αυτή του τη συνέντευξη ήταν πολύ αποκαλυπτικός ο κ. Μητσοτάκης, ίσως για πρώτη φορά, προφανώς επηρεαζόμενος και από το ότι βρισκόταν στην Αμερική και ενδεχομένως να ξεχάστηκε.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Από την άλλη πλευρά, η Ν.Δ. –μιλούσα πριν και με τον κ. Γεωργιάδη και το έλεγε- λέει ότι έχετε αργήσει την αξιολόγηση, ότι ενώ είχατε ανακοινώσει ότι θα έχει τελειώσει –ας πούμε- έως τις 22 Απριλίου, είχατε πει  κατ’ αρχήν για τον Ιανουάριο, μετά είπατε για τον Μάρτιο, δεν έχει γίνει αυτό. Αλήθεια, γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση, κυρία Γεροβασίλη; Ο κόσμος ανησυχεί, το ξέρετε αυτό.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Φυσικά έχουμε πλήρη επίγνωση και της κατάστασης στην κοινωνία και στην οικονομία, καθώς και για το ανασφαλές περιβάλλον το οποίο δημιουργείται. Από την πλευρά μας έχουμε κάνει τα πάντα, όσον αφορά να υλοποιήσουμε τη συμφωνία του Ιουλίου του 2015, προκειμένου να φθάσουμε στην πρώτη αξιολόγηση γρήγορα και επιτυχώς. Φαίνεται, όμως, και αποκαλύπτεται -νομίζω ότι το βλέπουμε όλοι πια- ότι ενώ έχουμε συγκλίνει και ενώ όλες οι προτάσεις της κυβέρνησης είναι προσαρμοσμένες στα δεδομένα της συμφωνίας του Ιουλίου του 2015 και στα νούμερα που απαιτούνται και υπογράψαμε, (την οποία –επαναλαμβάνω- ψήφισαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, αλλά ξεχνούν τι ψήφισαν), η διαφωνία έρχεται τώρα μεταξύ των θεσμών. Υπάρχει μια απόσταση, όσον αφορά τη θέση του ΔΝΤ και τον τρόπο με τον οποίο θέλει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και το τι απαιτεί αντίστοιχα από την Ευρώπη.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Το οποίο, όμως, ΔΝΤ λέει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Λέει βέβαια για αναδιάρθρωση του χρέους ή απομείωση του χρέους, αλλά αυτό το συνοδεύει και με νέο μνημόνιο, καταλαβαίνω; Υπάρχει ένα τέτοιο θέμα;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι ότι μετά την αξιολόγηση θα αποφασίσει το ΔΝΤ αν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ή όχι. Αυτό σημαίνει ότι η αξιολόγηση θα έπρεπε να κλείσει ακριβώς πάνω στη συμφωνία του καλοκαιριού, χωρίς καθυστερήσεις και από την πλευρά του ΔΝΤ. Αυτά είναι τα συμφωνηθέντα.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Ναι, ναι.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Από την άλλη, βεβαίως, στους κανόνες του ΔΝΤ βρίσκεται το ότι πρέπει οι συμφωνίες να συνάπτονται με βάση τη βιωσιμότητα. Δηλαδή να κρίνεται βιώσιμο ένα χρέος, ούτως ώστε να συμμετέχει το ΔΝΤ. Η άποψή μας ότι δεν είναι βιώσιμο το χρέος, είναι και άποψη του ΔΝΤ, επίσης και των Ευρωπαίων, που διατυπώθηκε πιο δειλά το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια της σύναψης της συμφωνίας. Έχουν πει και οι Ευρωπαίοι ότι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος θα ανοίξει.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Βέβαια, λένε «ξεχάστε το κούρεμα». Έχω ακούσει την κυρία Μέρκελ, τον κ. Σόιμπλε με πιο έντονο ύφος, η κυρία Μέρκελ ένα βήμα πίσω.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ναι, είναι μια συζήτηση που θα γίνει όσον αφορά τις τεχνικές διευθετήσεις του χρέους την ώρα που θα ανοίξει αυτή η συζήτηση και εκτιμούμε ότι είναι κοντά ο χρόνος αυτός. Ενδεχομένως και στην Ουάσιγκτον. Ενδεχομένως.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Εννοείτε τώρα, στην επίσκεψη του κ. Τσακαλώτου;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ενδεχομένως να ανοίξει.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Αυτό είναι είδηση σήμερα. Είναι σημαντική είδηση που μας δίνετε τώρα.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Είναι μια εκτίμηση ότι πιθανόν να ανοίξει, αν και δεν είναι βέβαιον, διότι -όπως ξέρετε- το πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης εκεί δεν είναι σαφές ως προς αυτό.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Είναι η εαρινή Σύνοδος του ΔΝΤ, γι’ αυτό.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Είναι η εαρινή Σύνοδος και θα έχουν πάρα πολλά ζητήματα να ασχοληθούν, μεταξύ των οποίων και το ελληνικό. Ωστόσο, αυτός που είναι ο στόχος -και εμείς εργαζόμαστε σταθερά γι’ αυτό- είναι στο Eurogroup να υπάρχει σύγκλιση και να υπάρχει το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Σας προέβαλαν ενστάσεις και ποιοι τελικά -γιατί εμείς από δημοσιογραφικές πληροφορίες το πληροφορηθήκαμε- για τα νομοσχέδια που θα φέρετε στη Βουλή; Γιατί, μιλώντας με έναν συνταγματολόγο χθες κυρία Γεροβασίλη, μου ειπώθηκε ότι είναι εντελώς ασύμβατο με το Δίκαιο, με την εθνική μας κυριαρχία, με το Σύνταγμά μας. Είναι δυνατόν να προβάλλεται ένσταση ότι είναι μονομερής ενέργεια το ποια νομοσχέδια θα φέρετε στη Βουλή;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Δεν έγινε ένσταση ως μονομερής ενέργεια. Είναι διατυπώσεις και εκτιμήσεις διαφόρων εντός και εκτός χώρας, καθώς και αναμετάδοση εκτιμήσεων και δημοσιευμάτων. Από υπεύθυνο αξιωματούχο δεν ειπώθηκε ότι πρόκειται για μονομερή κίνηση. Και βεβαίως, δεν πρόκειται για μονομερή κίνηση. Μονομερές θα ήταν ό,τι απέχει από τη Συμφωνία και από τα διαγράμματα. Εδώ, λοιπόν, προκειμένου να επισπευστεί το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορούν αυτά τα νομοσχέδια ούτε να συνταχθούν σε μια ημέρα και φυσικά ούτε να συζητηθούν με γρήγορες διαδικασίες.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Πότε τα βλέπετε να έρχονται στη Βουλή;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Εκτιμούμε ότι τα νομοσχέδια αυτά θα εμφανιστούν σε λίγες ημέρες, ενδεχομένως την άλλη εβδομάδα. Όμως, παραμένουν σε συζήτηση και με τους θεσμούς και σε ανοιχτή διαβούλευση μέχρι την τελική τους κατάθεση, που εκτιμούμε ότι με δεδομένο πως έχουμε συγκλίνει περίπου στο 95% των δεδομένων, ότι μένει ένα 5% να το διαπραγματευτούμε, να το συμφωνήσουμε και να το κλείσουμε, ούτως ώστε στο Eurogroup, πριν το Πάσχα, να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Μιλάτε, δηλαδή, για την εβδομάδα πριν από την Μ. Εβδομάδα. Αυτό καταλαβαίνω. Είναι έτσι;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ακριβώς.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Μάλιστα. Πριν από λίγη ώρα, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, έγινε μια σημαντική καταγγελία από τον κ. Παπαγγελόπουλο, απαντώντας σε ερώτηση βέβαια, ότι ο προηγούμενος υπουργός –όχι ο δικός σας, πριν από τον Ιανουάριο του 2015- είχε παρέμβει σε υπόθεση συγκεκριμένη. Από την άλλη πλευρά, έχουμε και την προσπάθεια της κυβέρνησης να αξιοποιήσει όλα τα στοιχεία που μαζεύονται (και από τα Panama Papers και από τις λίστες Falciani και τα στοιχεία που έχουν δοθεί). Για πείτε μας: Πού πηγαίνει αυτή η ιστορία; Έχουμε κάποια βήματα σημαντικά να πούμε σε αυτή την κατεύθυνση των ερευνών και από τη Δικαιοσύνη, αλλά και από τις άλλες ελεγκτικές Αρχές της χώρας, έτσι δεν είναι;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ναι, βεβαίως. Και η Δικαιοσύνη, αλλά και οι άλλες Αρχές, όπως λέτε και εσείς, οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους. Δηλαδή οφείλουν να αποκαλύπτουν, για να υπάρξει και ένα αίσθημα απόλυτου δικαίου σε αυτό τον τόπο. Είναι ένας λαός ο οποίος δεινοπαθεί. Δεινοπαθεί έξι χρόνια τώρα και κάποιοι έχουν δράσει κατά τέτοιο τρόπο εις βάρος του. Θα πρέπει κάποιοι άνθρωποι να λογοδοτήσουν. Αυτό, βεβαίως, δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να το κάνει, είναι των αρμοδίων οργάνων, τα οποία νομίζω ότι επισπεύδουν τις διαδικασίες, κάνοντας τη δουλειά τους. Σε σχέση με προηγούμενα χρόνια εννοώ ότι επισπεύδουν.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Κατάλαβα.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Επομένως, μένει να το δούμε και το παρακολουθούμε στενά. Συμμετέχουμε σε αυτό, συμμετέχουμε με αυτή την έννοια, όμως. Και νομίζω ότι θα πρέπει, οφείλεται στον ελληνικό λαό, οφείλονται απαντήσεις, οφείλονται διευκρινίσεις και οφείλονται να καταδειχθούν και οι ένοχοι.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Ακόμη κι αν είναι από τον πολιτικό χώρο, έτσι δεν είναι;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Προφανώς. Δεν έχει καμία σημασία αν είναι από τον πολιτικό χώρο. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να είναι ίδια απέναντι σε όλους.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Και υπάρχουν πια οι διατάξεις.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Βεβαίως, το νομικό πλαίσιο υπάρχει.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Να ρωτήσω τώρα κάτι άλλο: Αυτή η συζήτηση για την Εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, πότε θα γίνει, γιατί αναβλήθηκε λόγω της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στον κ. Ολάντ κ.λ.π.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Έχει οριστεί για αύριο.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Έχει οριστεί για αύριο και θα γίνει προφανώς. Έτσι;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Θα γίνει, ναι βεβαίως.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Και θα γίνει. Μάλιστα.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Έχουμε ενημερωθεί από τη Βουλή από χθες.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Οι επισκέψεις του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό, στον κύριο Ολάντ και σήμερα στον κύριο Σουλτς και στο Ευρωκοινοβούλιο. Τι περιμένουμε από αυτές τις επισκέψεις; Ποιος είναι ο σκοπός; Τι περιμένουμε να γίνει;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ο Πρωθυπουργός δημοσιοποιεί το τι έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση. Που βρισκόμαστε, τα βήματα που έχουν γίνει και τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά την αξιολόγηση, το φορολογικό, το δημοσιονομικό, το ασφαλιστικό, τα ‘’κόκκινα’’ δάνεια, τα τέσσερα μεγάλα θέματα τα οποία περιέχονται στην πρώτη αξιολόγηση. Και βεβαίως για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας και για το μεγάλο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης. Όλα αυτά συνθέτουν μία πραγματικότητα. Και τα βήματα που έχει κάνει η  ελληνική κυβέρνηση είναι πολλά και δύσκολα. Επομένως, η στάση των Ευρωπαίων θα πρέπει να είναι σαφής ότι όλα τα μέρη, τα οποία συμφώνησαν το καλοκαίρι, θα συμφωνήσουν και θα τηρήσουν αυτή τη Συμφωνία. Εμείς από την πλευρά μας το κάνουμε. Ενίσχυση, λοιπόν, της ευρωπαϊκής θέσης απέναντι στο ζήτημα της αξιολόγησης. Αυτός είναι ο στόχος των επισκέψεων, ούτως ώστε να έχουμε μια γρήγορη αξιολόγηση, διότι η ελληνική οικονομία χρειάζεται να ανακουφιστεί, χρειάζεται να σταθεροποιηθεί, για να μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη, που είναι και η πραγματική λύση των προβλημάτων μας.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Να σας πάω ξανά στο εσωτερικό. Σήμερα είχαμε κάποιες δηλώσεις του κυρίου Πολάκη, που έχουν ξεσηκώσει μεγάλες αντιδράσεις για κάποιους δημοσιογράφους. Δεν θέλω να τις επαναλάβω τώρα, ειλικρινά. Τις έχετε πληροφορηθεί; Έχετε να τις σχολιάσετε κάπως;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Δεν είναι εκφράσεις που αντιστοιχούν σε δημόσιο λόγο. Ως λεκτικό ατόπημα θα το έβλεπα. Ωστόσο, θα πρέπει να πούμε το εξής: Κανείς, ούτε πολιτικός,  ούτε από την πλευρά της δημοσιογραφίας, δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο και δεν πρέπει να βρίσκεται. Δημόσια κριτική οφείλεται να ασκείται σε όλους. Εγώ άκουσα προσεκτικά την ομιλία του κυρίου Πολάκη, ο οποίος, βεβαίως ήταν αγανακτισμένος από συμπεριφορά ΜΜΕ απέναντι σε υπουργό και διατυπώσεις που λέχθηκαν -και υπάρχουν στο βίντεο- οι οποίες δεν σχολιάζονται. Αυτό δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο. Ξέρετε, οποιαδήποτε κριτική και απέναντι στους δημοσιογράφους -και μάλιστα εμένα μου καταλογίστηκε προσφάτως ότι είναι προσπάθεια παρέμβασης, αλίμονο, δεν μπορώ να το διανοηθώ… Εκείνο, όμως, που θα πρέπει να καταλάβουν οι πάντες είναι ότι κανείς δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο. Κρινόμαστε όλοι. Κρινόμαστε από όλους. Αυτό θα πρέπει να είναι σαφές, για να κρατήσουμε σε ένα ύψος και τον δημόσιο διάλογο, αλλά και τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Να ρωτήσω κάτι άλλο, που νομίζω ότι απασχολεί, αυτή η κατάσταση με τους πρόσφυγες. Υπάρχουν προσπάθειες…

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Συγνώμη, θα ήθελα να επισημάνω στη συνέχεια της προηγούμενης ερώτησής σας και απάντησης που σας έδωσα. Ότι εδώ δυστυχώς, υπάρχει και το ζήτημα της ποινικοποίησης του δημόσιου λόγου. Και αυτό θα έπρεπε να μας απασχολήσει…

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Τι εννοείτε ποινικοποίηση;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Εννοώ ότι έχω δεχθεί ήδη δύο μηνύσεις, ως Κυβερνητική Εκπρόσωπος, διατυπώνοντας πολιτικά ερωτήματα για τα οποία οφείλονται δημόσια απαντήσεις στον ελληνικό λαό.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Για τις μηνύσεις του κυρίου Κουμουτσάκου, έτσι; Σε σχέση με την υπόθεση των εκβιαστών.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ναι. Και του πρώην Πρωθυπουργού. Δεν με απασχολεί αυτή καθαυτή η μήνυση. Αυτό που με απασχολεί είναι να το συζητήσουμε. Θα πρέπει να το συζητήσουμε δημοσίως. Τι εννοεί ο καθένας για παρέμβαση, τι εννοεί ο καθένας για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και σε ποιον πρέπει να αποδοθούν αντιδημοκρατικές συμπεριφορές. Αυτό, νομίζω, είναι ένα σημαντικό θέμα για τον δημόσιο διάλογο.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Ναι, καλό είναι να συζητηθεί. Εγώ συμφωνώ να συζητηθεί στη Βουλή. Να πάρετε εκεί την πρωτοβουλία, η κυβέρνηση συνήθως παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες. Να συζητηθεί και στη Βουλή αυτό το θέμα, γιατί, πραγματικά, δεν είχαμε συνηθίσει τέτοιες προσφυγές στη Δικαιοσύνη. Είχαμε παλιά, όχι ότι είναι πρώτη φορά, αλλά τέτοιες προσφυγές, ενόψει κρίσης ή ενόψει πολιτικής καταγγελίας…

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Νομίζω ότι είναι απώλεια ψυχραιμίας. Βεβαίως να είμαστε αυστηροί και στις διατυπώσεις και υπουργών και πολιτικών και δημοσιογράφων, βεβαίως να είμαστε αυστηροί, γιατί αυτό το οφείλουμε να είμαστε αυστηροί, για να κρατήσουμε έναν κόσμιο τρόπο πολιτικής αντιπαράθεσης. Δεν χρειάζεται ο ελληνικός λαός κραυγές, απειλές. Αυτά νομίζω ότι βλάπτουν και την πολιτική ζωή, αλλά και την κοινωνική ζωή της χώρας. Θα πρέπει όλοι να πάρουμε τις ευθύνες μας απέναντι σε αυτό. Το θεωρώ κρίσιμο, ειδικά σε μια στιγμή που η κοινωνία μας συμπιέζεται από τις πολιτικές και τη λιτότητα και τη φτώχεια και την ανεργία.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Ισχύει αυτό, ισχύει. Κυρία Γεροβασίλη εδώ θα είμαστε να τα λέμε πάλι. Στην επόμενη συνέντευξη για το Προσφυγικό, γιατί τώρα δεν έχουμε χρόνο και δεν θέλω να το θίξουμε έτσι επιπόλαια.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Την επόμενη φορά.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Έτσι, την επόμενη φορά. Να είστε καλά, ευχαριστώ πολύ που ήσασταν μαζί μου.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ευχαριστώ πολύ, καλή συνέχεια.

Αθήνα, 14-4-2016

Advertisements