«Εθνικό καθήκον όλων μας να σταθεί η χώρα όρθια»

Σημεία από την κοινή συνέντευξη Τύπου του Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Κατρούγκαλου, του Αν. Υπ. Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου και της Κυβερνητικής Εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, για το φορολογικό και το ασφαλιστικό των αγορτών, καθώς και για την πολιτικού του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

  • Δεν βρισκόμαστε μακριά από την έναρξη της διαδικασίας της πρώτης αξιολόγησης, προκειμένου να αρχίσει η μεγάλη συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

  • Οι συναρμόδιοι υπουργοί είναι σε διαρκή επαφή και συζητήσεις με τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου, έχουν καταγράψει παρατηρήσεις, αντιρρήσεις και επισημάνσεις.

  • Ο διάλογος που κάνουμε σήμερα, και που δεν είναι μόνο αυτός, αλλά και εκείνος των υπουργών με την κοινωνία και τους φορείς της, και τους αγροτικούς και όχι μόνο, νομίζω ότι θα πρέπει να είναι ένας διαρκής διάλογος, συνειδητοποιώντας, όλοι μας ότι είμαστε σε έναν διαρκή μακρύ αγώνα, στην διάρκεια της τετραετίας. Να ολοκληρωθεί η τριετία της συμφωνίας, με τους καλύτερους όρους, με την κοινωνία όρθια, για να μπορέσει η χώρα αυτή να προχωρήσει. Εθνικό καθήκον για όλους μας.

Αθήνα, 22-01-2016