Μόλις ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο ομοφώνως έκανε αποδεκτή την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών για την παύση από τα καθήκοντά της της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, κυρίας Σαββαΐδου.

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, σε τέτοιες εποχές δύσκολες για την ελληνική κοινωνία, για τον ελληνικό λαό, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ειδικά σε δημόσιου λειτουργού να λειτουργεί ενάντια στο δημόσιο συμφέρον.

Επίσης, να ευνοούν συγκεκριμένες επιχειρήσεις, οι οποίες ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις και που αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής.

Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι, κανόνες και θα τηρηθούν. Σας ευχαριστώ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν θα υπάρχει ένα κενό μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Θα λυθούν όλα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η κυβέρνηση μπορεί να πάρει μια τέτοια απόφαση;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Είμαστε κυρίαρχο κράτος. Αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε. Και η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ομοφώνως, με εισήγηση του υπουργού Οικονομικών, ήταν αυτή και έγινε αποδεκτή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς θα πάει η συζήτηση για την πρώτη κατοικία;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Δεν είμαστε, αυτή τη στιγμή, για όλα τα θέματα εδώ. Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο. Συζητήθηκαν τα θέματα της ανακεφαλαιοποίησης, τα ζητήματα των τοποθετήσεων των δικαστών που εκκρεμούσαν και συζητήθηκαν θέματα για τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το Ασφαλιστικό τέθηκε;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Το Ασφαλιστικό; Όχι, δεν ήταν θέμα της συζήτησης. Σας ευχαριστώ.

Αθήνα, 22-10-2015

Advertisements