Αποσπάσματα από τη συνέντευξη στο κεντρικό Μαγκαζίνο του ραδιοφωνικού σταθμού ΑΘΗΝΑ 9.84 και τον δημοσιογράφο Άρη Τόλιο

Αθήνα, 22.10.2015

«Όλοι είμαστε υπό κρίση. Η κ. Σαββαΐδου έχει παραπεμφθεί σε δίκη και έχει οριστεί η δικάσιμος στις 19 Ιανουαρίου. Επομένως, ακολουθείται ακριβώς ό,τι λέει ο νόμος. Είναι αρμοδιότητα του υπουργικού συμβουλίου, εφόσον υπάρχει παραπομπή σε δίκη, με ορισμένη δικάσιμο, να ακολουθούνται τέτοιες διαδικασίες», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον  ρ/σ «Αθήνα 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι  «η κυβέρνηση ακολούθησε όλα τα βήματα που προβλέπονται από τον νόμο απέναντι στην ανεξάρτητη αρχή, χωρίς να δικάσει την κ. Σαββαΐδου, χωρίς να μπει σε δημόσιο διάλογο για αυτό -ως όφειλε- και χωρίς παρέμβαση στο έργο της Ανεξάρτητης Αρχής. Βεβαίως, δεν είδαμε αντίστοιχα από την κ. Σαββαΐδου να μην μπαίνει δηλαδή σε πολιτικολογία. Δεν είναι συμβατό αυτό με την Ανεξάρτητη Αρχή». «Σε αυτή τη χώρα πρέπει να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου και να χτυπηθούν η διαπλοκή και η αδιαφάνεια. Είναι καθοριστικό για την πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου να μην υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα στο δημόσιο βίο» κατέληξε.

Κληθείσα να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις υπουργών, είπε ότι «μια φράση μπορεί να παρερμηνευτεί, εάν αποκοπεί από το συνολικό σκεπτικό» και πρόσθεσε: «Βεβαίως είμαστε ανοιχτοί σε κάθε καλόπιστη κριτική για το εάν μια απόφαση είναι σωστή ή λάθος. Εάν ένας υπουργός λέει κάτι μη αρεστό, προφανώς και πρέπει να συζητηθεί από όλους όσοι διαφωνούν με αυτό. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση».

«Ο ρόλος των ΜΜΕ είναι καθοριστικός και συμβάλλουν στο δημόσιο διάλογο, αλλά το πώς παρουσιάζεται τελικά όλο αυτό, δεν μπορεί να μένει χωρίς κριτική».

Advertisements