«Ο κ. Μεϊμαράκης με ένα πρόγραμμα σε τίτλους ζητά λευκή εντολή διακυβέρνησης»

Σκληρή κριτική στον κ. Μεϊμαράκη και τη Ν.Δ. άσκησε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη καθώς όπως δήλωσε στη συνέντευξη της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρουσίασε ένα «πρόγραμμα διακυβέρνησης σε τίτλους». «Μίλησε για εθνική ομάδα διακυβέρνησης, εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, εθνική ομάδα σχεδιασμού στρατηγικού. Όλα αυτά θα τα κάνει μια εθνική Ελλάδος για να μας πει το 2016 τι θα συμβεί στη χώρα» συμπλήρωσε μάλιστα ότι ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε λευκή εντολή χθες από τη Θεσσαλονίκη, χωρίς όμως να ακούσουμε «καμία στρατηγική».

«Τακτική υποχώρηση έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είπε ψέματα» απάντησε η Όλγα Γεροβασίλη στην προσπάθεια της κ. Ασημακοπούλου να εξισώνει διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις αποζητώντας δήθεν συνεργασίες. Η ΝΔ. πρέπει να απολογηθεί για τα 40 χρόνια και το κράτος συμφερόντων. Δεν κατέστρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα μέσα σε 7 μήνες διακυβέρνησης όπως θέλει να παρουσιάζει.

«Δεν πιστεύουμε ότι με αυξημένη φορολόγηγηση, ή με απολύσεις, με ανεξέλεγκτη αγορά εργασίας και μείωση συντάξεων, η χώρα θα αναπτυχθεί». Οι συντάξεις δεν μειώθηκαν ελάχιστα μόνο κατά 6% που πηγαίνει για το ασφαλιστικό και όχι στους δανειστές. Αυτό είναι μια μεγάλη διαφορά, όπως επίσης ότι δεν ιδιωτικοποιήθηκε το ΑΔΜΗΕ.

Επιμένουν στα σενάρια συνεργασίας στη Ν.Δ. τα οποία απέκλεισε για άλλη μια φορά η Όλγα Γεροβασίλη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι χθες ο κ. Μεϊμαράκης άσκησε κριτική ότι δόθηκαν χρήματα στον κόσμο από το έλλειμμα. Δηλαδή δεν έπρεπε να δώσουμε στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη; Δηλαδή υπερασπίστηκε πλήρως το success story του κ. Σαμαρά. Το πλεόνασμα που υποστηρίζει είναι ότι τα λεφτά του ιδιωτικού τομέα που δεν έπεσαν στην αγορά και έκλεισαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το βαθιά ακραίο νεοφιλελεύθερο σχέδιο το υπερασπίστηκε χωρίς όμως να πει πως. «Αερολογία και εθνική Ελλάδος» ήταν οι προτάσεις του κ. Μεϊμαράκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την αυτοδυναμία και ο κόσμος φαίνεται ότι εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη κλείνοντας.

Η κριτική της Ν.Δ. στο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την εβδομάδα όπως αποτυπώθηκε από την εκπρόσωπό της στο πάνελ κ. Ασημακοπούλου ποντάρει στο επιχείρημα της ακυβερνησίας του τόπου εμμένοντας ταυτόχρονα στα σενάρια συνεργασίας παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκάθαρα και σχεδόν καθημερινά απορρίπτει.

ΠηγήΑΥΓΗ

Advertisements