«Ισχυρή εντολή στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να βγάλει τη χώρα από τη δεινή κατάσταση που την έφεραν πολιτικές 40 ετών»

Αποσπάσματα συνέντευξης

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός και η διαπραγματευτική ομάδα βρέθηκαν μπροστά σε ένα οργανωμένο σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αλλά και σε συνεχείς πιέσεις, εκβιασμούς, οικονομική ασφυξία και κλειστές τράπεζες. «Έγιναν όλα όσα μπορούσε να κάνει ένα σύστημα προκειμένου να εκβιάσει τη χώρα» συνέχισε.

Η συμφωνία, πρόσθεσε, «έχει και υφεσιακά μέτρα, που δεν είναι επιθυμητά από εμάς». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι υπάρχει και χώρος και χρόνος για να υπάρξουν αντίρροπα μέτρα και ένα παράλληλο πρόγραμμα το οποίο θα ελαφρύνει το βάρος αυτής της συμφωνίας.

Επεσήμανε ότι στα θετικά της συμφωνίας είναι τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, το τριετές σταθερό χρηματοδοτικό πρόγραμμα και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι άνοιξε η μεγάλη συζήτηση για το χρέος.

«Το ξέρει ο ελληνικός λαός ότι μόνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύτηκε και θα εξακολουθήσει να το κάνει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στο θέμα ενδεχόμενων μετεκλογικών συνεργασιών, είπε, «δεν θα συνεργαστούμε με την ΝΔ, διότι είμαστε διαφορετικοί ιδεολογικά, πολιτικά. Δεν κουβαλάμε τα ίδια βαρίδια. Έχουμε άλλους στόχους».

Επεσήμανε ότι «υπήρξε μια αμηχανία στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ» αλλά όπως φάνηκε και χθες στη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, «η αριστερή μελαγχολία τελείωσε, ξεκινάει η δεξιά μελαγχολία».

Επανέλαβε ότι η επιστροφή στη δραχμή και η έξοδος από την ΕΕ δεν ήταν ποτέ στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ. «Καθένας επιλέγει την πολιτική του και αυτό κρίνεται στις κάλπες από τον ελληνικό λαό» κατέληξε.

Το Α΄ μέρος της συνέντευξης…

…και το Β’ μέρος

Advertisements