ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ALPHA 989 ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ 

ακούστε την στον ALPHA989

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Καλό μεσημέρι κυρία Γεροβασίλη. Σήμερα είναι η τελευταία σας μέρα. Έτσι δεν είναι; Η τελευταία μέρα της θητείας σας, όπως όλα δείχνουν, τουλάχιστον.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ε, ναι.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Έχω πολλά να σας ρωτήσω. Αφορούν και τα σχόλια που γίνονται σήμερα, που είναι η επομένη της συνέντευξης του κ. Τσίπρα, στην τηλεόραση του ALPHA. Θα ήθελα να σας ρωτήσω καταρχήν, για την διαδικασία απόψε, γιατί επιμένουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο κ. Λυκούδης από το ΠΟΤΑΜΙ πριν από λίγο μου είπε ότι ο κ. Θεοδωράκης θα ζητήσει να δει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ο κ. Τσίπρας, επιβεβαιώνεται ότι δεν θα πάει σε αυτή τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Θα γίνουν τηλεφωνήματα από τον Πρόεδρο, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Φυσικά, ο Πρόεδρος θα ακολουθήσει τη Συνταγματική διαδικασία. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, εκ μέρους του Πρωθυπουργού έχει διατυπωθεί σε όλους τους τόνους, πολλές φορές και αρκετά σαφώς ότι μέσα από αυτή τη Βουλή δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση και πρέπει να προσφύγουμε σε εκλογές. Επομένως, οι συζητήσεις δεν είχαν νόημα με την έννοια ότι γίνονται μόνο στο πλαίσιο διερεύνησης των εντολών. Δεν υπάρχει άλλος λόγος συζήτησης σε αυτή τη φάση. Επομένως, εφόσον κλείσει αυτός ο κύκλος, βεβαίως, και ο Πρωθυπουργός είναι πρόθυμος να συναντήσει όποιον θέλει να τον δει.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Ήθελα να σας ρωτήσω, επειδή είμαστε οριακά στην 20η Σεπτεμβρίου και σήμερα τη βλέπετε ως πιθανή ημερομηνία, γιατί μαθαίνω ότι η ορκωμοσία του νέου Πρωθυπουργού μπορεί να γίνει και απόψε. Από το Σύνταγμα προβλέπετε ότι η κυρία Θάνου θα είναι η Πρωθυπουργός, Παρότι βλέπουμε ότι υπάρχει αμφισβήτηση από την άλλη πλευρά. Από την ΝΔ. βγήκε μια ανακοίνωση, που αμφισβητεί τον τρόπο εκλογής της που έγινε ξημερώματα κλπ. Τα ξέρετε.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Προφανώς δεν έχουν συμβεί αυτά τα πράγματα. Βεβαίως το κόμμα της ΝΔ εμφανίζεται να μην εναρμονίζεται με το Σύνταγμα σε αυτές τις διαδικασίες και φαίνεται ότι πολιτικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της ΝΔ και συγκεκριμένου προσώπου έρχονται στην επιφάνεια. Επομένως, νομίζω ότι εκτίθεται η ΝΔ, μέσα απ’ αυτές τις δηλώσεις.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο. Εκείνη η δήλωση του κ. Τσίπρα ή μια από τις δηλώσεις, που συζητήθηκε απ’ αυτή τη συνέντευξη ήταν ότι χαρακτήρισε ως «εθνική διαπλοκή», τα τρία κόμματα και έτσι αιτιολόγησε το γεγονός ότι δεν θα συνεργαστούμε. Είπε χαρακτηριστικά ότι δεν θα συνεργαστούμε με ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, και ΠΑΣΟΚ. Θέλω να μου το ξεκαθαρίσετε γιατί ακούγεται κάπως. Τι θα πει «δεν θα συνεργαστούμε σε μια κρίσιμη τέτοια περίοδο της χώρας. Εγείρει ερωτήματα αυτή η δήλωση. Τι θέλετε να πείτε;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Οι εκλογές, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, είναι στιγμή δημοκρατίας. Δεν θα πρέπει κανείς να φοβάται. Σήμερα ακριβώς, η ιδιαίτερη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα, με όλα όσα ανέφερε ο Πρωθυπουργός και χθες, χρειάζεται καινούρια λαϊκή εντολή. Και ο λαός είναι αυτός που θα δώσει τη διέξοδο στο ποιος θα κυβερνήσει. Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιόν θα εμπιστευθεί να κυβερνήσει. Το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ή τις παλιές φθαρμένες δυνάμεις, που σαράντα χρόνια, δεν το ξεχνάει αυτό ο ελληνικός λαός, κυβέρνησαν με πολιτικές, οι οποίες έφεραν τον τόπο μέχρι εδώ. Με αυτή την έννοια, το θέμα δεν είναι τα πρόσωπα. Ούτε αν αλλάζουν ή δεν αλλάζουν τα πρόσωπα. Δεν αφορά, νομίζω, κανέναν αυτό. Οι πολιτικές ήταν συγκεκριμένες και καταδικασμένες. Και βεβαίως, ακόμα και σήμερα τα συγκεκριμένα κόμματα δεν φαίνεται από πουθενά να αλλάζουν πρόγραμμα. Κινούνται με το παλιό. Επομένως είναι σαφές, από τη στιγμή που όλες οι συγκλήσεις γίνονται με βάση πρόγραμμα, δεν υπάρχουν συμφωνίες στο αέρα.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Μόνο με τους ΑΝΕΛ είπε ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Με τους ΑΝΕΛ είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία. Και σας θυμίζω ότι η συνεργασία μας με τους ΑΝΕΛ ήταν επί προγραμματικών συγκλήσεων. Και τηρήθηκαν οι όροι, ήταν μια πολύ σωστή στάση με άνετη συγκυβέρνηση σε όλο αυτό το διάστημα.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Η φράση «εθνική της διαπλοκής», που έχει και σχέση με τη συνεργασία, που δεν αφορά μόνο τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που επί χρόνια, εν πάση περιπτώσει, έχουν υποστεί και τη φθορά και την κριτική και την αποδοκιμασία και από τον ελληνικό λαό, για ένα τρίτο κόμμα, όμως που δημιουργήθηκε πριν από μερικούς μήνες, όπως είναι το ΠΟΤΑΜΙ, μήπως είναι λίγο βαριά;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Το τρίτο κόμμα κρίνεται και αυτό από τις θέσεις του. Και όχι αν τα πρόσωπα είναι νέα. Άρα το σκεπτικό είναι αυτό που σας είπα και προηγουμένως. Οι θέσεις αυτού του κόμματος είναι συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες και πολλές ακραία συντηρητικές, χωρίς να πιστεύει αυτό το οποίο λέει πάρα πολλές φορές στις διατυπώσεις του ο κ. Θεοδωράκης. Μιλάει για νέο καινούριο κλπ, το οποίο προφανώς δεν απεικονίζεται πουθενά. Με αυτή τη λογική αντιστοιχεί στο παλιό σύστημα. Είναι ένα νέο συστημικό κόμμα. Έτσι, λοιπόν δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας. Αν ο ελληνικός λαός επιλέξει να εμπιστευτεί κάποιους άλλους θα κυβερνήσουν αυτοί οι άλλοι. Είναι πάρα πολύ απλό. Ωστόσο, ο ελληνικός λαός εκτιμώ ότι σήμερα έχει εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα, να είναι Πρωθυπουργός τα επόμενα χρόνια και αυτό θα αποτυπωθεί στις κάλπες. Από την πλευρά μας ζητάμε αυτοδυναμία. Και ζητάμε αυτοδυναμία όχι γιατί είμαστε ενάντια στη συνεργασίες, ίσα- ίσα.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Είναι και στη λογική της Αριστεράς.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Στη λογική της Αριστεράς οι συνεργασίες εμπεριέχονται στην ψυχή της πολιτικής της Αριστεράς. Και γι’ αυτό ανεξαρτήτως ποιος είναι ο πρώτος, δεύτερος, τρίτος, ακόμη και αν έχουμε αυτοδυναμία, όπως λέγαμε και παλιά και το εννοούμε, οι συνεργασίες είναι καλοδεχούμενες, αλλά με όλους τους όρους που προανέφερα.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Σ’ αυτή τη περίπτωση δεν αποκλείεται και το ατύχημα μιας τρίτης εκλογικής αναμέτρησης την ίδια χρονιά. Δηλαδή, αν δεν συνεργαστείτε, είστε πρώτο κόμμα, έχετε μικρή διαφορά από την ΝΔ, το αν είναι υπαρκτά όλα αυτά τα σενάρια, το καταλαβαίνετε αυτό.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Δεν είναι επιθυμία μας να πάμε και σε άλλες εκλογές. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι πραγματικά, υπάρχει μια αναγκαιότητα να γίνουν οι εκλογές τώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι σχεδιάζουμε εκλογές όλο το χρόνο.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Θέλω να το ξεκαθαρίσετε, γιατί θα είναι ένα από τα θέματα που θα σας τεθούν…

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Προς Θεού. Δεν είναι αυτός ο στόχος μας.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Αυτές τις μέρες βλέπουμε πολλές αποχωρήσεις και από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και είδαμε πολύ μεγάλο δισταγμό, ανεξάρτητα αν ο κ. Τσακαλώτος θα είναι τελικά υποψήφιος ή ο κ. Σακελλαρίδης θα είναι στα ψηφοδέλτια σας, το να διατυπώνουν τέτοιες ενστάσεις και ενδιασμούς στελέχη, κυρίως ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος σήκωσε ένα μεγάλο βάρος της συμφωνίας, το είπε και ο Πρωθυπουργός, χθες το βράδυ, δείχνει ότι μήπως αυτή η συμφωνία είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί, ακόμα και από μια δική σας κυβέρνηση, η οποία την υποστήριξε με κόπο, με ρήγμα μέσα στο κόμμα. Τι λέτε;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έμεινε εδώ και στήριξε και ψήφισε, την υπογραφή της συμφωνίας, ξέρει πάρα πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Το ξέρει καλά και ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Σακελλαρίδης και όλα τα πρόσωπα τα οποία αναφέρθηκαν. Από την άλλη, όμως, δεν μπορούμε να λέμε ότι επιχαίρουμε γι’ αυτό. Κανείς μας δεν είναι χαρούμενος. Κανείς μας δεν είναι χαρούμενος που έχουμε μια συμφωνία η οποία εμπεριέχει αρκετά από αυτά που δεν θα θέλαμε, επομένως και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Είναι και ανθρώπινο και φυσιολογικό να υπάρχουν αυτοί οι ενδοιασμοί. Θα ήταν, ίσως, ένα ψέμα να εμφανίσουμε ένα άλλο πρόσωπο για να πείσουμε ότι εν πάση περιπτώσει είμαστε πάρα πολύ ασφαλείς, Θέλαμε να πραγματοποιηθεί αυτή η συμφωνία. Έχουμε επιλέξει να μη λέμε ψέματα. Κι αυτό είναι και φυσιολογικό, αλλά και χρήσιμο. Φυσιολογικό εκ μέρους μας, εννοώ. Το έχει ανάγκη και ο ελληνικός λαός. Αυτή είναι η καθαρή αλήθεια. Θα την αντιμετωπίσουμε κατάματα και πάνω σε αλήθεια θα πατήσουμε για να οικοδομήσουμε το αύριο. Χωρίς αλήθεια δεν υπάρχει οικοδόμημα το οποίο να μην καταρρεύσει την επομένη. Ακόμα, χρειάζεται ο ελληνικός λαός να συνεργαστεί, να είναι συμπαραστάτης, και διεκδικητικός σε όλη τη πορεία της χώρας, για το επόμενο διάστημα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Η διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή σε πολλά της σημεία και μάλιστα καθοριστικά σημεία. Σας θυμίζω τη διαπραγμάτευση για τα κόκκινα δάνεια και βεβαίως, για το ασφαλιστικό σύστημα, για τα εργασιακά και σας θυμίζω και τη μεγάλη συζήτηση, σε δυο μήνες περίπου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Επάνω σε όλα αυτά, λοιπόν, θα κληθεί ο ελληνικός λαός να δει ποιόν θα εμπιστευθεί. Και εμπιστεύεται όποιον θεωρεί αληθινό και αγωνιστή πραγματικά

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Να ρωτήσω κάτι άλλο. Σας μιλάω τόση ώρα για τις δυσκολίες, για πείτε μου τι θα αλλάξετε τώρα απ’ αυτά τα δύσκολα, τα σημεία-αγκάθια αυτής της συμφωνίας, τι μπορείτε να αλλάξετε; Λέτε, βέβαια, ότι θα την εφαρμόσετε, αλλά λέτε, συγχρόνως, ότι θα την διαπραγματευτείτε και στην πορεία, έτσι δεν είναι; Τι περιθώρια υπάρχουν, να σας το πω έτσι απλά.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Η συγκεκριμένη συμφωνία σε πάρα πολλά σημεία της είναι δεδομένη, παγιωμένη, και δεν αλλάζει. Δεν αλλάζει άμεσα, εννοώ. Τώρα, τα τρία χρόνια, είναι ένα μεγάλο διάστημα, που αναλόγως με το ποιους στόχους επιτυγχάνουμε ως χώρα μπορεί κάποιος να επαναδιαπραγματευτεί. Όπως το φορολογικό, αν υπάρξουν βήματα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, αν υπάρξουν αυξημένοι έλεγχοι ακόμη και για τη μικροδιαφυγή, και δεν μιλάω βέβαια ότι στρεφόμαστε στο περίπτερο, προς Θεού, αλλά για έναν έλεγχο όσον αφορά στο κομμάτι του ΦΠΑ. Πραγματικά, αν αυξήσουμε την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ, αν αποδειχθούν τα έσοδα μεγαλύτερα και από τον στόχο, κάτι που κατά την άποψή μου είναι εφικτό, από κει και πέρα μπορείς να πεις ότι επαναδιαπραγματεύομαι τα φορολογικά ζητήματα. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, ίσως όχι σε πρώτη φάση, αλλά λίγο αργότερα. Ανοιχτά είναι μπροστά μας και τα τρία χρόνια. Πραγματικά μία συμφωνία τριών ετών με σταθερή χρηματοδότηση και με χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, αποτελεί ένα έδαφος που μπορεί κάποιος να πατήσει πάνω και να παλέψει για καλύτερους όρους. Και όπως σας είπα υπάρχουν σημεία που έχουν, ας το πούμε αν και η λέξη έχει δαιμονοποιηθεί, μια μικρή ασάφεια ότι «ή αυτό ή έτσι» μέσα στη συμφωνία, αυτά είναι σημεία που μπορούν να αξιοποιηθούν για διαπραγμάτευση. Επομένως, έχουμε μπροστά και τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά δικαιώματα. Νομίζω ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης ο Τσίπρας είναι αυτοί οι οποίοι πρέπει να τραβήξουν αυτόν τον δρόμο, να είναι αυτοί που θα διαπραγματευτούν και στη συνέχεια για τη χώρα. Και, βεβαίως, το παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο είναι ένα παράλληλο πρόγραμμα της συμφωνίας, με δράσεις.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Αυτό ήθελα να σας ρωτήσω. Εσείς προτίθεστε, προφανώς, σ’ αυτές τις 22 ημέρες να εμφανίσετε ένα πρόγραμμα άλλο, έτσι δεν είναι;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Προφανώς.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Έχετε πει, ήδη, ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης υποχωρεί, ας το πω έτσι τώρα…

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ωστόσο, έχουν εφαρμοστεί αρκετά σημεία του, αλλά, βεβαίως, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι πίσω, έχουν υλοποιηθεί αρκετά σημεία απ’ αυτό κι αυτό δεν πρέπει να το μηδενίσουμε. Όμως, σήμερα χαράσσεται ένα καινούργιο παράλληλο πρόγραμμα με ρεαλιστικούς στόχους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των πιο αδύναμων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, τη διαφθορά, τη διαπλοκή ….. για να φτάσουμε, επιτέλους, να μιλήσουμε για την ανάπτυξη.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Επειδή άκουσα χθες και για την εθνική διαπλοκής κλπ. Για πείτε μου δύο βασικά μέτρα που δεν κάνατε όμως το επτάμηνο , γιατί πέρασαν επτά μήνες, ήσασταν κυβέρνηση, κυρία Γεροβασίλη, και τα κάνετε τώρα και θα χτυπήσετε πια αυτή τη διαπλοκή, γιατί αυτά τα έχουμε ακούσει και από άλλους, τα ξέρετε τώρα, έτσι; Και από την περίοδο Καραμανλή είχαμε ακούσει για τους νταβατζήδες…

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι έχουμε ακούσει όλοι μας επί πολλά χρόνια, και πραγματικά έχετε δίκιο να αποτυπώνετε μια δυσπιστία απέναντι σε στόχους που έχουν τεθεί τα τελευταία 40 χρόνια από άλλους και δεν έχουν υλοποιηθεί ποτέ, και αυτοί όχι μόνο δεν απολογήθηκαν ποτέ αλλά σήμερα αμφισβητούν κι εμάς που μέσα σε έξι μήνες δεν λύσαμε όλα αυτά τα προβλήματα.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Εγώ δεν λέω γιατί δεν τα λύσατε σε επτά μήνες αυτά που δεν λύθηκαν επί 40 χρόνια, αλλά ψάχνω, ζητάω ένα μέτρο, ένα μέτρο αύριο, ας πούμε.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Έχει ξεκινήσει ο γρήγορος έλεγχος στις λίστες. Έχουν ξεκινήσει έλεγχοι που δεν είχαν γίνει ποτέ, γενικευμένοι, και κάθε βδομάδα έχουμε απολογιστικά στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών, που δίνονται στη δημοσιότητα και πραγματικά είναι μία πολύ σπουδαία δουλειά . Βεβαίως και νομοθετικά πρέπει να αλλάξουν πράγματα. Έρχεται το νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, με στόχο να ξεκαθαρίσει ένα τοπίο που δεν φέρει τα καλύτερα στο παρελθόν του. Επίσης, είναι έτοιμο, όχι ετοιμάζεται, νομοσχέδιο το οποίο ρυθμίζει τα δημόσια έργα, ένας άλλος μεγάλος τομέας διαπλοκής, γνωστός τοις πάση, δε χρειάζεται να πω κάτι γι’ αυτό.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Όχι, έχω καλύψει πολλές δικογραφίες για το θέμα και έχω καλύψει πολλές εξαγγελίες, επίσης γι’ αυτό το θέμα.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Είναι έτοιμο νομοσχέδιο, δεν είναι εξαγγελία. Αν δεν είχε κλείσει η Βουλή τώρα και ήμασταν σε μία ομαλή περίοδο αυτό το νομοσχέδιο, τις μέρες που συζητάμε, θα ήταν στη Βουλή. Επομένως, υπάρχει και πρόθεση και αποδεδειγμένη πρόθεση ότι θα γίνουν.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Οι πρώην σύντροφοί σας σάς κάνουν σκληρή κριτική για το μνημόνιο που δεν σχίσατε, για το τρίτο μνημόνιο που παραδέχτηκε -άκουσα χθες το βράδυ τον Πρωθυπουργό- το παραδέχθηκε, απλώς είπε ότι είναι ένα καλύτερο μνημόνιο, αλλά είπε ότι πρόκειται για μνημόνιο. Πρώτον, παρακολουθούμε ένα εμφύλιο της Αριστεράς, θα μου επιτρέψετε εδώ πέρα, με εσάς και το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί…

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Δεν πρόκειται να μπούμε σε κανέναν εμφύλιο.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Άκουσα τον κύριο Τσίπρα, ήταν πολύ προσεκτικός, θέλησε να φύγει από κει. Θέλει να φύγει απ’ αυτό το σημείο αντιπαράθεσης, αλλά πώς θα γίνει αυτό τώρα, γιατί ξέρετε στα πάνελ, που θα καλείστε και θα πηγαίνετε βέβαια, υποχρεούστε, έχουμε εκπροσώπους και της ΛΑ.Ε., έτσι δεν είναι;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Από την πλευρά μας, μετά βεβαιότητας, αλλά θέλω να ελπίζω και από την πλευρά ανθρώπων που τόσα χρόνια συμπορευτήκαμε και γνωριζόμαστε αρκετά καλά, να μην υπάρξει μικροπολιτική σκοπιμότητα, του τύπου πώς θα αυξήσουμε το εκλογικό μας σώμα. Να μην ακολουθηθεί μία τέτοια λογική, αλλά να προχωρήσουμε με σεβασμό στη διαφορετικότητα και τις αντιλήψεις που μοιραστήκαμε και συνδιαμορφώσαμε αρκετά χρόνια πριν. Ανεξάρτητα από το ότι σήμερα κάποιοι επιλέγουν να χαράξουν μία διαφορετική πορεία, κάτι που κρίνεται και πολύ σύντομα νομίζω ότι θα κριθεί από τον ελληνικό λαό. Δε χρειάζεται να το κρίνουμε εμείς. Μετά βεβαιότητας μπορώ να πω ότι έτσι θα κινηθούμε, από πλευράς μας, και ελπίζω και από πλευράς των μέχρι πρότινος συντρόφων μας στον ίδιο πολιτικό φορέα, να τηρηθεί το ανάλογο ύφος.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Ντιμπέιτ θα γίνουν; Θα πάρετε μέρος σε ντιμπέιτ; Με άλλους όρους ελπίζω βέβαια…

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Δεν είμαι υπεύθυνη να σας πω για την επικοινωνιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί τις επόμενες ημέρες. Δεν έχουν τελειώσει όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί, υπάρχουν σκέψεις για όλα και, βεβαίως, πάντα στη λογική ότι όσο μεγαλύτερος ο διάλογος τόσο καλύτερα.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Να τελειώσουμε μ’ αυτό το καλό, το ευχάριστο, κυρία Γεροβασίλη. Εδώ θα είμαστε να τα λέμε. Σας ευχαριστώ πολύ.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Να είστε καλά. Φυσικά σας ευχαριστώ πολύ, καλή συνέχεια.

Αθήνα, 27.8.2015

Advertisements