Συνέντευξη στον alpha989, στη Γιάννα Παπαδάκου, Τρίτη 23 Ιουνίου 2015.

Πηγή : alpha989

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

Είναι πολύ σημαντικά τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα που καταφέραμε να περάσουμε και η δυνατότητα της εξαγοράς ομολόγων  ύψους  27 δις από τον ESM, ώστε με τον τρόπο αυτό να λήγουν μετά το 2022.

«Δεν είπαμε κανένα ψέμα στον ελληνικό λαό. Αλλού ήταν τα ψέματα. Στο δήθεν success story, που προέκυψε από άγρια αφαίμαξη και οριζόντια μέτρα κυρίως κατά των αδυνάτων. Πήραμε μια οικονομία με ελλείμματα, χωρίς κανένα σημείο ανάπτυξης».

«Όλοι μας αισθανόμαστε ότι αυτή η συμφωνία δεν αποτελεί πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, ταυτόχρονα, όλοι συναισθανόμαστε πόσο καθοριστική είναι αυτή η στιγμή για την χώρα… Βλέπουμε όλα όσα περιλαμβάνονται στην πρόταση γραμμή-γραμμή, και ταυτόχρονα τη μεγάλη εικόνα και το τελικό αποτέλεσμα στο οποίο αθροιστικά συμβάλλουν»

«Όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν εύκολο για την χώρα και τους πολίτες. Θέλω να επισημάνω την εξαιρετική ανοχή των πολιτών αυτούς τους μήνες. Ήταν πραγματικά κάτι το εντυπωσιακό και αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε δυνατοί να συνεχίσουμε»

«Έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σκληρές παθογένειες 40 χρόνων. Αυτά δεν λύνονται σε 5 μήνες. Το καταλαβαίνει ο λαός, γνωρίζει πως δεν ξεφεύγουμε από τον τελικό στόχο, γι αυτό συνεχίζει να μας στηρίζει δυναμικά»

«Υπάρχει δρόμος παρακάτω. Εγγύηση είναι η επιμονή μας στη δουλειά που πρέπει να γίνει και η σταθερότητα στον τελικό στόχο».

Advertisements