«Θεωρώ πως είναι προσωπική μου απώλεια που δεν μπορώ να παραστώ απόψε στην μουσική εκδήλωση, αλλά, δυστυχώς, οι υποχρεώσεις μου, σε αυτή την τόσο κρίσιμη, για τη χώρα και τον λαό μας περίοδο, με κρατούν στην Αθήνα και δεν μου επιτρέπουν να βρίσκομαι μαζί σας.

Η αποψινή μουσική εκδήλωση, με τη συνεργασία καταξιωμένων μουσικών και σπουδαστών του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, φιλοξενείται σε έναν χώρο φορτωμένο μνήμες, μπροστά σε ένα μνημείο που αποτελεί τεκμήριο του ιστορικού παρελθόντος της Άρτας, αλλά και απόδειξη των συνεπειών της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης.

Αποτελεί ευθύνη όλων μας να προστατέψουμε και να αναδείξουμε, όχι μόνο το τζαμί του Φαΐκ πασά, αλλά όλα τα μνημεία της πόλης μας, όλων των περιόδων της μακρόχρονης ιστορίας της. Ήδη, γίνονται οι κατάλληλες προς αυτό τον σκοπό ενέργειες.»

????????????????????????????????????

Με μεγάλη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή συνέδρων και θεατών πραγματοποιήθηκε η επιστημονική συνάντηση και η μουσική εκδήλωση με θέμα: «Narda/Οθωμανική Άρτα: Η μετάβαση από την ύστερη οθωμανική περίοδο στην ελληνική πόλη» που συνδιοργάνωσε το ΤΕΙ Ηπείρου με τον Δήμο Αρταίων και την υποστήριξη του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης «Σκουφάς» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, στην Άρτα.

Το μουσικό μέρος των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε, σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα, στον αύλειο χώρο του τζαμιού του Φαΐκ πασά, στο Ιμαρέτ Άρτας, με τη συμμετοχή μουσικών και φοιτητών και πλήθος θεατών που το παρακολούθησαν.

Οι παραπάνω εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν από το Εργαστήριο Βαλκανικής και Οθωμανικής Μουσικής, Ιστορίας και Πολιτισμών, το οποίο δραστηριοποιείται στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου.

Αρθρο με αναλυτική παρουσίαση της διοργάνωσης

Advertisements