«Χαιρετίζω την έναρξη της διήμερης επιστημονικής συνάντησης με θέμα: «Narda/Οθωμανική Άρτα: Η μετάβαση από την ύστερη οθωμανική περίοδο στην ελληνική πόλη» και συγχαίρω τους διοργανωτές για αυτή την πρωτοβουλία. Το ΤΕΙ Ηπείρου, το Δήμο Αρταίων και τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας ΣΚΟΥΦΑ και Μακρυγιάννη, που υποστηρίζουν τις εργασίες της επιστημονικής συνάντησης.

Δυστυχώς, οι υποχρεώσεις μου, σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και τον λαό μας, με κρατούν στην Αθήνα και δεν μου επιτρέπουν να παραστώ στη σημερινή εκδήλωση.

Καλωσορίζω στην πόλη μας τους εκλεκτούς προσκεκλημένους σας και εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της επιστημονικής συνάντησης, που ιχνηλατεί το παρελθόν και την ιστορία της πολυπολιτισμικής Άρτας.»

αίθουσα Σκουφάς

Με μεγάλη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή συνέδρων και θεατών πραγματοποιήθηκε η επιστημονική συνάντηση με θέμα: «Narda/Οθωμανική Άρτα: Η μετάβαση από την ύστερη οθωμανική περίοδο στην ελληνική πόλη» που συνδιοργάνωσε το ΤΕΙ Ηπείρου με τον Δήμο Αρταίων και την υποστήριξη του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης «Σκουφάς» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, στην Άρτα.

Στις εργασίες της επιστημονικής συνάντησης συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες οι οποίοι ανακοίνωσαν σημαντικές μελέτες και εργασίες γι’ αυτή την περίοδο της ιστορίας της Άρτας, η οποία δεν έχει ευρέως μελετηθεί.

Αρθρο με αναλυτική παρουσίαση της διοργάνωσης

Advertisements