Επιστολή της Όλγας Γεροβασίλη, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ», προς την εφημερίδα «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ της Άρτας», αναφορικά με το άρθρο που δημοσιεύτηκε, με τίτλο «ΛΟΓΩ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ! «Αποκεφαλισμός» Β. ΓΙΟΛΔΑΣΗ από ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ!!! Στη θέση του η ΤΖΕΝΗ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ» στις 15-5-2015.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΑΡΤΑΣ

HpAnΜε αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας σας, που κάνει λόγο για «αποκεφαλισμό» του Βασίλη Γιολδάση εκ μέρους μου, λόγω «αδράνειας και αδιαφορίας του» θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής:

Στις 26.02.2014, πριν τις τελευταίες Περιφερειακές εκλογές, είχα εκδώσει ενημερωτικό δελτίο τύπου για την, εκ μέρους μου, επιλογή του Βασίλη Γιολδάση ως υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας. Στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου περιέγραφα κάποια χαρακτηριστικά του, τα οποία εκτιμώ πως οφείλω να επαναλάβω αυτολεξεί, μιας και αποδίδουν επακριβώς τόσο την αλλοτινή όσο και την τωρινή εκτίμησή μου για το πρόσωπό του: «Η αγωνιστικότητα, το ύφος, το ήθος, η πολιτική και διοικητική του εμπειρία, η μακρόχρονη πετυχημένη αυτοδιοικητική του διαδρομή, η κοινωνική του διεισδυτικότητα, η εργατικότητα, η ανιδιοτέλεια, η προσήνεια και το ειδικό του βάρος….». Τα παραπάνω χαρακτηριστικά γνωρίσματα είναι η προσωπική μου αξιολόγηση για τον Βασίλη, αξιολόγηση που έχει προκύψει απ’ τις θετικές και αρνητικές μνήμες της μακρόχρονης κοινής μας πολιτικής -και όχι μόνο- διαδρομής. Ως εκ τούτου η εκτίμησή μου είναι διαμετρικά αντίθετη από τον χαρακτηρισμό του ως «αδρανή και αδιάφορο» που αποδίδεται στο δημοσίευμα.

Όσον αφορά την αντικατάστασή του στην θέση του Συντονιστή της Γραμματείας της παράταξης στην Άρτα από την Περιφερειακή μας Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου Τζένη Ταπραντζή, είναι προφανές -για τους γνώστες των ενδοπαραταξιακών αυτοδιοικητικών λειτουργιών- πως διόλου δεν σχετίζεται ούτε με την θέση του ως «Αντιπεριφερειάρχη», ούτε μ’ αυτήν του εκπροσώπου μας στην ΕΝΠΕ, ούτε με «απαλλαγή εκ των καθηκόντων του», ούτε με οποιαδήποτε υποβάθμιση του συμμετοχικού του ρόλου.

Δεν πρόκειται επίσης για προσωπική μου απόφαση «αποκεφαλισμού του», όπως αναφέρετε στο δημοσίευμά σας, η παράταξή μας δεν λειτουργεί με τέτοιους όρους και δεν υπάρχουν σ’ αυτήν μέλη «διαφορετικών ταχυτήτων» παρά μόνο διαφοροποιημένων ευθυνών. Πρόκειται για ομόφωνη ενδοπαραταξιακή απόφαση που στοχεύει στην ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση της λειτουργικότητας και εξωστρέφειας της «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» στο Νομό μας.

Παρακαλώ για την δημοσίευση των παραπάνω, ώστε να μπει, όσον με αφορά, οριστικό τέλος στις «κακόβουλες και κακοήθεις διαδόσεις» που αναφέρει το δημοσίευμα. Η δημιουργία και η συντήρησή τους, απ’ όπου κι αν προέρχονται, εξυπηρετεί είτε προσωπικές εμπάθειες, είτε προσωπικές πολιτικές, είτε πολιτικούς μας αντιπάλους και δεν βοηθάει στον κοινό μας στόχο που δεν είναι άλλος από την ενδυνάμωση της «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» και την αποδόμηση της πολιτικής της Περιφερειακής Αρχής.

Στο μέτρο των δυνατοτήτων μου θα δώσω σκληρή μάχη ώστε όσοι «κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια» να μην κατορθώσουν να βλάψουν την εικόνα, τη λειτουργία, την αυτοτέλεια και τη νικηφόρα δυναμική της αυτοδιοικητικής μας παράταξης στην Ήπειρο.

Αθήνα,18/05/2015

Όλγα Γεροβασίλη

Επικεφαλής της «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»

Advertisements