Η βουλευτής Αρτας, Όλγα Γεροβασίλη, επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015, το Αστυνομικό Τμήμα Αρτας, όπου συνομίλησε με τους αστυνομικούς σε ιδιαίτερα καλό κλιμα, και ανέπτυξε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα σώματα ασφαλείας.

Αστυνομία

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Η δημόσια τάξη, η ασφάλεια και η πολιτική προστασία είναι συνταγματικά δικαιώματα με όρους ισονομίας και ισοτιμίας για όλους.

Η ασφάλεια ως κοινωνικό αγαθό δεν περιορίζεται στην προστασία από το έγκλημα ως κοινώς νοούμενο, αλλά είναι μια διευρυμένη έννοια που περιλαμβάνει την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων, των δημοκρατικών θεσμών, της ελευθερίας, της ισονομίας, της δικαιοσύνης και της προστασίας των πιο ευάλωτων μελών της κοινωνίας. 

Οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, από το 2010 μέχρι σήμερα, έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων. Οι υπηρεσίες λειτουργούν στηριζόμενες στο φιλότιμο και τον επαγγελματισμό του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας που με την παρουσία και την υπερεργασία του προσπαθεί να καλύψει τις ελλείψεις και τα κενά των υπηρεσιών που έχουν προκληθεί από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές.

 Η βελτίωση της καθημερινότητας του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας, η κατοχύρωση των βασικών των εργασιακών δικαιωμάτων μέσα από ένα διαφανές δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας των σωμάτων, η διασφάλιση από την υπηρεσιακή αυθαιρεσία και η προστασία από τους κινδύνους κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, είναι από τα πρώτες προτεραιότητες μιας κυβέρνησης της Αριστεράς.»
Advertisements