Προωθούν μείωση της επιχορήγησης των κομμάτων – ούτε λόγος για τα δάνεια 270 εκατ. ευρώ απο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Συνέντευξη στον Κώστα Αρβανίτη στο Κόκκινο για το νομοσχέδιο που μειώνει τη κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων κατά 50% χωρίς να ρυθμίζει το θέμα των κομματικών δανείων απο τις τράπεζες.

logo_trasparent_internet«Η κρατική επιχορήγηση είναι συστατικό κομμάτι της Δημοκρατίας ώστε τα κόμματα να παίζουν το πραγματικό τους ρόλο και όχι να εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

«Για να είναι υγιές ένα κόμμα και μη εξαρτημένο απο τα επιχειρηματικά και μιντιακά συμφέροντα θα πρέπει η κρατική επιχορήγηση να δίνεται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα» πρόσθεσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ,με τροπολογία που έχουν ήδη καταθέσει 13 βουλευτές του, ζητά τα κόμματα τα οποία αλλάζουν ονομασία αλλά προέρχονται απο κόμματα που συμμετείχαν στο προηγούμενο κοινοβούλιο, θα πρέπει να φέρουν και όλες τις υποχρεώσεις των προηγούμενων κομμάτων.

«Πρέπει να νομοθετηθεί τι θα γίνει με τα χρέη των κομμάτων τη στιγμή που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρωστούν 270 εκατ. ευρώ σε τράπεζες που δόθηκαν με εγγυήσεις τη κρατική χρηματοδότηση σε βάθος χρόνου» δήλωσε η Ο. Γεροβασίλη, τονίζοντας πως ήδη το ΠΑΣΟΚ και ο Ε. Βενιζέλος εξετάζουν την ίδρυση νέου κόμματος με την ονομασία Δημοκρατική Παράταξη.

Η συνέντευξη στο «ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5»

Advertisements