Οκτώ άξονες για την παραγωγή ανασυγκρότηση της Ηπείρου

Αυγή - logoΕγγύηση για την υλοποίηση του προγράμματος της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής», που αποσκοπεί στην παραγωγική ανασυγκρότηση, χαρακτήρισε η Όλγα Γεροβασίλη τους ανθρώπους που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο τονίζοντας ότι «έχουν δώσει μάχες για αποτελεσματική αυτοδιοίκηση με δημοκρατία, διαφάνεια και αυξημένη την κοινωνική συμμετοχή». Παράλληλα, ανακοίνωσε τους πρώτους 15 υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Άρτας.

Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι το μοντέλο διοίκησης που προτείνει στηρίζεται στην εμβάθυνση της δημοκρατικής λειτουργίας της Περιφερειακής Διοίκησης, στη διαφάνεια και τη δημόσια λογοδοσία, στην ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής και στην άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και στην καλλιέργεια ενιαίας περιφερειακής συνείδησης. Σε αυτή την βάση παρουσίασε τις προγραμματικές της θέσεις για:

* Ενίσχυση του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα μέσα από την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας (τις ενώσεις και τις ομάδες των παραγωγών).

* Αξιοπρεπή διαβίωση αγροτών, κτηνοτρόφων και ψαράδων.

* Ανάπτυξη της μεταποίησης των παραγόμενων τοπικών προϊόντων.

* Ενίσχυση και βελτίωση των οδικών αξόνων και άλλων βασικών υποδομών που ακόμη -δυστυχώς- έχει ανάγκη η περιοχή μας.

* Σύνδεση της ερευνητικής δραστηριότητας των εκπαιδευτικών μας ιδρυμάτων με τον κόσμο της παραγωγής και των υπηρεσιών, με τους αγρότες, τους πτηνοτρόφους και τους κτηνοτρόφους μας.

* Ήπια τουριστική ανάπτυξη αναδεικνύοντας το εξαιρετικό φυσικό μας περιβάλλον, απ’ τον Αμβρακικό μέχρι τα ορεινά μας, την ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό μας.

* Ανάπτυξη της οικονομίας σε ισορροπία με την προστασία του περιβάλλοντος.

* Ανακατανομή των πόρων του ΕΣΠΑ σε μικρά έργα ωφέλιμα για την κοινωνία των πολλών, στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, για να είναι η ενέργεια συλλογικό δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα, να μην ξεπουλιούνται τα νερά μας, ο δημόσιος χώρος και οι δημόσιες υποδομές, όπως το φράγμα στο Πουρνάρι.

Δείτε το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε στην ΑΥΓΗ

Advertisements