Η φοροληστεία που υφίσταται σήμερα ο ελληνικός λαός από την τρικομματική, μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, φοροληστεία που κορυφώθηκε με το τελευταίο φορομπηχτικό νομοσχέδιο δεν έχει προηγούμενο όχι μόνο στην μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Οι κεφαλικοί φόροι, τα «χαράτσια», η κατάργηση των φοροαπαλλαγών των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, η εκτίναξη του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και η «φοροτιμωρία» όσων έχουν παιδιά, έχουν οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών σε απόγνωση και την ελληνική οικονομία σε «αργό θάνατο».

foroepidromi-1foroepidromi-2Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι η «ταφόπλακα» των όποιων ψηγμάτων κοινωνικής δικαιοσύνης είχαν απομείνει στο φορολογικό σύστημα.

Επιβαρύνει δυσβάσταχτα τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα (κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ, των φοροαπαλλαγών, των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τα παιδιά κ.ά.). Απαιτεί να πληρώνουν ακόμα και άνθρωποι που βρέθηκαν χωρίς δουλειά και αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους. Εκφοβίζει τους πολίτες που έχουν μικροχρέη απειλώντας τους με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, σπιτιών ακόμη και για μικροποσά!

Χαρίζει απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ φόρους στις τράπεζες (βλ. ρύθμιση αναβαλλόμενου φόρου), στους εφοπλιστές (διατήρηση της πληθώρας των φοροαπαλλαγών τους), στις μεγάλες εταιρείες (μείωση της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης για τις Α.Ε στο 32,8% από 40%) και στους «έχοντες και κατέχοντες». Όσο δε για τη φοροδιαφυγή, καμία ρύθμιση, κανένα μέτρο, καμία ποινή για τους μεγαλοφοροφυγάδες! Πλήρης ασυλία!

  • Αντιστεκόμαστε στην απαράδεκτη φορολογική πολιτική που αναδιανέμει τον πλούτο προς όφελος των σύγχρονων «ολιγαρχών», προκειμένου να επιβιώσουμε: ως πολίτες, ως λαός, ως κοινωνία.
  • Υψώνουμε τείχος προστασίας των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων από τα χρέη στην εφορία, με αλληλεγγύη και αγωνιστικές δράσεις. Δεν αφήνουμε κανένα συνάνθρωπό μας μόνο απέναντι στην επίθεση της κυβερνητικής πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των πλουσίων!

Αγωνιζόμαστε όλοι & όλες μαζί με αποφασιστικότητα για:

  • Άμεση κατάργηση όλων των άδικων και κοινωνικά βάρβαρων μνημονιακών χαρατσιών όπως του ΕΕΤΗΔΕ (ΔΕΗ), της εισφοράς αλληλεγγύης κ.λ.π.
  • Απόσυρση των τρεχουσών φορολογικών διατάξεων που είναι όχι μόνο παράνομες και αντισυνταγματικές (αφού αντίκειται στις Συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές της αναλογικότητας και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου), αλλά και ανεφάρμοστες στη πράξη, εφόσον η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου βρίσκεται ήδη στα όρια της φτωχοποίησης και αδυνατεί να ανταποκριθεί στα άδικα, παλιά και νέα φορολογικά βάρη, χωρίς να κινδυνεύει άμεσα η αξιοπρεπής διαβίωση του.

Προτάσσουμε την ανάγκη για μια ριζική φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη θα φορολογεί τον πλούτο και θα ενισχύει το λαό.

Η κυβέρνηση της Αριστεράς με τον πιο άμεσο τρόπο θα καταργήσει τους μνημονιακούς νόμους που επιβάλλουν χαράτσια στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και στη μικρή περιουσία και θα καλύψει όσους δε μπόρεσαν να ανταποκριθούν στα χρέη που δημιουργήθηκαν από αυτούς τους νόμους.

Θα τους αντικαταστήσει με ένα δίκαιο σύστημα φορολόγησης του πλούτου και της μεγάλης περιουσίας σε τακτική βάση.

Με κεντρικό μας σύνθημα «Δεν έχω – Δεν πληρώνω» αναπτύσσουμε ένα Πανελλαδικό κίνημα αντίστασης σε συνεργασία με τοπικές πρωτοβουλίες, δημοτικές κινήσεις, λαϊκές συνελεύσεις, συνδικάτα και συλλογικότητες πολιτών.

Διαμορφώνουμε ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας του κόσμου που οδηγείται βίαια στην εξαθλίωση και μάλιστα υπό την απειλή διώξεων και κατασχέσεων.

Όχι στα άδικα, παράνομα & αντισυνταγματικά χαράτσια.

Κανένας μόνος του στην κρίση!

Να πληρώσουν οι πλούσιοι.

Αλληλεγγύη | Αντίσταση | Ανατροπή

Δεν έχω – Δεν μπορώ – Δεν πληρώνω

Advertisements