Πρέβεζα: Η μεγαλύτερη αντιφασιστική πορεία ενάντια στο άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής

Όλες οι προοδευτικές δυνάμεις ένωσαν τις δυνάμεις τους στην Πρέβεζα, το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, στη μεγαλύτερη αντιφασιστική πορεία ενάντια στο άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής. Ο πεζόδρομος της Μπάλκου ήταν ασφυκτικά γεμάτος.

Στην πορεία συμμετείχαν και η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.

Πηγή http://left.gr/news/preveza-i-megalyteri-antifasistiki-poreia-enantia-sto-anoigma-grafeion-tis-hrysis-aygis

Mε τον Πρέσβη της Γεωργίας σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Άρτας

H βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, ως μέλος της ομάδας φιλίας Ελλάδας – Γεωργίας του ελληνικού Κοινοβουλίου, χαιρέτισε την εκδήλωση που διοργανώθηκε την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου στο Επιμελητήριο Άρτας με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Γεωργίας στην Ελλάδα.

Η βουλευτής τόνισε: «Η σημερινή εκδήλωση, η οποία είναι συνέχεια των επαφών που είχαμε με τον γεωργιανό Πρέσβη στην αντίστοιχη ομάδα φιλίας του ελληνικού Κοινοβουλίου, δείχνει το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν ουσιαστικά οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί και λειτουργίες, ώστε να ανοίξουν αμφίδρομα δυνατότητες για την ενίσχυση τόσο της πραγματικής οικονομίας, όσο και της εξωστρέφειας περιοχών, όπως η δική μας».

Γεωργία 2Γεωργία 1

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό της κατέληξε:

«Με καλή θέληση, εντιμότητα και όρεξη, μπορεί από εδώ μέσα, σήμερα, να διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες και να δώσουμε μια ευκαιρία ανάσας και μια ελπίδα ώθησης στην ανάπτυξη της περιοχής μας, στις πολύ δύσκολες εποχές που ζούμε» και δεσμεύτηκε πως θα συμβάλλει σ’ αυτό με όλες τις τις δυνάμεις.

Δείτε το χαιρετισμό της Όλγας Γεροβασίλη στην εκδήλωση.

Η Δωδώνη θα επιστρέψει στους φυσικούς ιδιοκτήτες της, δηλώνουν οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ

Οι εκβιασμοί και το σχέδιο διάλυσης της κτηνοτροφικής παραγωγής δεν θα περάσουν, δηλώνουν οι βουλευτές  Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είναι υποχρεωμένοι να φέρνουν το γάλα τους στη ΔΩΔΩΝΗ. Έχουμε μία ελεύθερη οικονομία και όποιος θέλει επιλέγει όποιον συνεργάτη επιθυμεί»

ΔωδώνηΜε αυτή την ωμή δήλωση του αντιπροέδρου του Δ.Σ της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε κ. Βιτάλη αποκαλύπτεται με τον πιο κυνικό  τρόπο πόσο προσχηματικές ήταν οι δηλώσεις κατά τη διαδικασία πώλησης της ΔΩΔΩΝΗΣ, ότι δηλαδή η εταιρία θα στήριζε την αγροτική παραγωγή της Ηπείρου και πως η αξιοποίηση του προσωπικού και η ενδυνάμωση των σχέσεων της εταιρείας με τους κτηνοτρόφους θα αποτελούσε προτεραιότητα.

Η συστηματική άρνηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα να συζητηθεί το θέμα της Δωδώνης στη Βουλή, αγνοώντας την κατάθεση και επανακατάθεση επίκαιρης ερώτησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτει πως η απαξίωση της ΔΩΔΩΝΗΣ σημαίνει απαξίωση της κτηνοτροφίας της Ηπείρου στο σύνολό της και δεν αποτελεί έλλειψη πολιτικής βούλησης αλλά πολιτική επιλογή.

Είναι η αντιμετώπιση των πολιτικά επιλεγμένων επενδυτών απέναντι σε όσους ζητούν τα δεδουλευμένα τους, με την κυβέρνηση να έχει εξαφανιστεί με το που ολοκλήρωσε την πώληση-χάρισμα που τόσο καιρό πάσχιζε να επιβάλλει στους πολίτες της Ηπείρου.

Η ΔΩΔΩΝΗ είναι δημιούργημα του κτηνοτροφικού κόσμου της Ηπείρου και είναι τουλάχιστον περίεργο να απειλούνται με εκδίωξη οι φυσικοί ιδιοκτήτες-κτηνοτρόφοι παραγωγοί, από εκείνους που με διαδικασίες fast-track “παρέλαβαν” μια υγιή συνεταιριστική επιχείρηση έναντι ενός ευτελέστατου αντιτίμου, χωρίς να έχει διαλευκανθεί αν έχουν επιστρέψει τα χρήματα που όφειλαν.

Η ίδια η κοινωνία της Ηπείρου δεν θα επιτρέψει στους εκφραστές της μνημονιακής κοινοπραξίας, αυτούς που ξεπούλησαν την ΑΤΕ και «χάρισαν» τη Δωδώνη να προχωρήσουν τώρα και στη διάλυση της αγροτικής παραγωγής.

Η Δωδώνη θα επιστρέψει στους φυσικούς ιδιοκτήτες της.

Χρήστος Μαντάς, Κώστας Μπάρκας, Όλγα Γεροβασίλη

Αθήνα, 19 Ιουλίου 2013

Συνάντηση της ΕΕΚΕ Εσωτερικών και της ΕΕΚΕ Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

syriza_logoΈγινε σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 στις 11 π.μ. συνάντηση της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΕΚΕ) Εσωτερικών και της ΕΕΚΕ Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με εργαζόμενους της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων. Παρόντες ήταν οι βουλευτές Σοφία Σακοράφα, Αλέξης Μητρόπουλος, Όλγα Γεροβασίλη, και Αφροδίτη Σταμπουλή.

  • Εκδηλώθηκε η απόλυτη συμπαράσταση του κόμματος στον αγώνα των εργαζομένων για προστασία της δουλειάς τους. Δηλώθηκε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να αποτρέψουν την ψήφιση του νομοσχεδίου που οδηγεί στις απολύσεις. Η Δημοτική Αστυνομία, ένστολη και άοπλη, ασκεί συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητες με κοινωνικό και ανταποδοτικό χαρακτήρα. Οποιοδήποτε σενάριο κατάργησής της ισοδυναμεί με αποδυνάμωση των (ήδη αποδυναμωμένων) Δήμων από πλευράς πόρων και ανθρώπινου δυναμικού.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πεπεισμένος ότι ακολουθούν και άλλες διώξεις προσωπικού των Δήμων, αφού στόχος είναι η διάλυση των Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τη μεταφορά κοινωφελών δραστηριοτήτων στους ιδιώτες (βρεφονηπιακοί σταθμοί, συλλογή απορριμμάτων) και η μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών.
  • Παράλληλα δόθηκε στους εργαζόμενους η Πρόταση Νόμου που κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τον Δεκέμβριο του 2012 και δεν έχει ακόμα συζητηθεί στη Βουλή, όπου προτείνεται συγκεκριμένα η κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων βάσει των οποίων γίνονται οι τωρινές απολύσεις.
  • Υπογραμμίστηκε ότι σε κάθε περίπτωση οι ενωτικοί αγώνες των εργαζομένων η ενημέρωση του κόσμου και η κινητοποίηση της κοινωνίας είναι οι αποτελεσματικότεροι τρόποι για την απατροπή αυτής της πολιτικής, για την ανατροπής αυτής της κυβέρνησης.

 ΕΕΚΕ Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Στο 18ο συνέδριο του Πανελλήνιου Δίκτυου Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού «Η ΑΘΗΝΑ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Άνδρου διοργανώνει το 18ο Συνέδριό του στο νησί της Άνδρου στις Κυκλάδες από τις 13 έως τις 16 Ιουνίου 2013. Συμμετέχει η Όλγα Γεροβασίλη σαν εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

γυναίκες στην αυτοδιοίκηση sm

Συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ για την οριοθέτηση της κοίτης του Αράχθου

parapotamio_gefyres

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 23/04/2013 συνάντη ση με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κωνσταντίνο Τριάντη με θέμα την οριοθέτηση της κοίτης του ποταμού Αράχθου. Στη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο έλαβαν ακόμη μέρος οι Βουλευτές του νομού, Γιώργος Στύλιος, Όλγα Γεροβασίλη και Χρήστος Γκόκας, ο Δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σπύρος Τζαχρήστας και η Ανίτα Παπανικολάου εκ μέρους της Πολεοδομίας. Σκοπός της σύσκεψης ήταν να υπάρξει ο κατάλληλος συντονισμός με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργεία, Τ.Α., ΔΕΗ και Υπηρεσίες) ώστε να βρεθεί  σύντομα λύση στο χρονίζον αυτό πρόβλημα της οριοθέτησης της κοίτης του Αράχθου που ταλανίζει επί πολλά χρόνια την τοπική κοινωνία και το οποίο συνδέεται με την ανάπτυξη της περιοχής και την εφαρμογή του σχεδίου πόλης.

Συνάντηση με τον ειδικό εκκαθαριστή της ΑΤΕbank για τη Δωδώνη

Δωδώνη

Συνάντηση με τον ειδικό εκκαθαριστή της ΑΤΕbank κ. Μαράντο είχε σήμερα, Πέμπτη 4 Απριλίου, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Ν. Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, Ν. Ιωαννίνων Χρήστο Μαντά, Ν. Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα   καθώς και τουΒαγγέλη Αποστόλου, υπευθύνου της ΕΕΚΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτή Ν. Ευβοίας.

Στην ενημέρωση και στην συζήτηση που ακολούθησε η αντιπροσωπεία των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έθεσε τα σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει στην προσφάτως ιδιωτικοποιημένη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, που σχετίζονται με τις καθυστερήσεις πληρωμής των παραγώγων γάλακτος από τη νέα ιδιοκτησία λίγους μόνο μήνες μετά την πώληση, καθώς και στα δημοσιεύματα περί μεταπώλησης της Δωδώνης  σε άλλο επιχειρηματικό σχήμα, κινήσεις και φήμες που προκαλούν έντονη αναστάτωση στην κοινωνία της Ηπείρου.

Αθήνα, Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Να χαρακτηριστούν τα Ψαροπλιά διατηρητέος χώρος

Ο λαός της Άρτας γνωρίζει καλά πόσο μεγάλο κομμάτι της ζωής μου είναι ο Δήμος Αρταίων και πόσο κρίσιμες και σημαντικές για τη ζωή μας θεωρώ τις επιλογές της αυτοδιοίκησης. Αυτό το υποστήριζα και ως ενεργός πολίτης και ως δημοτική σύμβουλος και φυσικά το υποστηρίζω και σήμερα ως βουλευτής Άρτας.

ψαραγορα σε λειτουργίαΓι’ αυτό, λίγες ημέρες πριν τη συζήτηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου έχω κληθεί να παραστώ, καταθέτω δημόσια την άποψή μου, σχετικά με τον χαρακτηρισμό ή μη των Ψαροπλιών ως διατηρητέου χώρου.

Η θέση την οποία σταθερά υπερασπιστήκαμε ως ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ήταν πως πρέπει να σεβαστούμε την ιστορικότητα και τον δημόσιο χαρακτήρα των Ψαροπλιών, ώστε να μην μετατραπεί και αυτός ο χώρος σε ένα ακόμη «φιλέτο» για εκμετάλλευση και κέρδη για λίγους. Στο παρελθόν υπήρξαν τέτοιες προσπάθειες, που ανακόπηκαν από τους αγώνες όσων πιστεύουν στην ύπαρξη ελεύθερων δημόσιων χώρων. Πιθανώς να υπάρξουν και στο μέλλον.

Ο μοναδικός τρόπος για να εξασφαλιστεί η προστασία τους, είναι να χαρακτηριστούν τα Ψαροπλιά διατηρητέος χώρος.

Αυτή άλλωστε είναι και η θέση της κατεξοχήν αρμόδιας Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, η οποία έχει εισηγηθεί να κηρυχθεί ο χώρος διατηρητέος. Αυτή είναι η θέση την οποία ο κ. δήμαρχος προεκλογικά -και ελπίζω και σήμερα- υποστήριζε δημόσια. Αυτή είναι η θέση την οποία και θα υποστηρίξω στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, όταν σε λίγες μέρες συζητήσει το θέμα.

Αθήνα 15 Ιανουαρίου 2013

Επιστολή της 20ης Δεκεμβρίου 2012  προς τον Διευθυντή Δικτύου Λιανικής και Εξυπηρέτησης Πελατών των ΕΛΤΑ για το Ταχυδρομικό γραφείο Αγνάντων

Το Ταχυδρομικό γραφείο Αγνάντων, λειτουργεί από ιδρύσεως των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο χωριό Αγναντα  της Π.Ε. Αρτας. Εξυπηρετεί όπως γνωρίζετε δέκα (10) συνολικά χωριά της ευρύτερης περιοχής.

 Πληροφορηθήκαμε ότι μετά την έκβαση της αίτησης έξωσης για λόγους ιδιόχρησης, υπέρ του εκμισθωτή του ακινήτου που στεγάζεται το γραφείο, ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του καταστήματος στην ενότητα Αγνάντων, με απόφαση του Δ.Σ. προέβη στην κατά χρήση δωρεάν στέγασή του στις εγκαταστάσεις του Δήμου στα Αγναντα.

Ανάστατοι όμως οι κάτοικοι της περιοχής δέχονται πληροφορίες ότι επίκειται το κλείσιμο του Ταχυδρομικού γραφείου και ανησυχούν για την Ταχυδρομική τους εξυπηρέτηση, που είναι ζωτικής σημασίας για την ορεινή αυτή περιοχή.

 Παρακαλούμε να εξετάσετε το θέμα με γνώμονα την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής δεδομένης και της απόφασης του Δ.Σ. για κατά χρήση δωρεάν στέγαση του γραφείου στις εγκαταστάσεις του Δήμου στα Αγναντα και να δοθεί επίσημη πληροφόρηση  για την έκβαση του θέματος.

 Η Βουλευτής                                                                    Ολγα Γεροβασίλη

Τα παιδιά είναι η ελπίδα της ζωής και όχι τεκμήρια διαβίωσης

Κατατέθηκε χθες, Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012, η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες, σύμφωνα τόσο με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις όσο και με τα αιτήματα των συλλόγων και του κινήματος των τρίτεκνων οικογενειών.

Την πρόταση νόμου υπογράφουν ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας και το σύνολο των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Η Όλγα Γεροβασίλη, τρίτεκνη μητέρα και η ίδια, δήλωσε: «Για εμάς, τα παιδιά είναι η ελπίδα της ζωής και όχι τεκμήρια διαβίωσης».

Δείτε την Αιτιολογική Έκθεση γιά την ένταξη των τριτέκνων στους πολύτεκνους.

Δείτε την Πρόταση νόμου γιά την ένταξη των τριτέκνων στους πολύτεκνους.

Ερώτηση για τη λειτουργία του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Άρτας

Η βουλευτής Αρτας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Όλγα Γεροβασίλη, κατέθεσε τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας, σχετικά με το ζήτημα της λειτουργίας του ΚΕΦΙΑΠ Άρτας.
 
Η βουλευτής κατά την τελευταία της επίσκεψη  στις εγκαταστάσεις του ΚΕΦΙΑΠ, είχε δηλώσει πως θα κάνει όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις που απαιτούνται, ώστε το ΚΕΦΙΑΠ να επιτελέσει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.
Η επιτακτική ανάγκη των ασθενών να βρεθεί άμεσα λύση για το πρόβλημά τους και η συζήτηση με τους εργαζόμενους του Κέντρου για την μέχρι τώρα δραστηριότητα του ΚΕΦΙΑΠ και τις δυνατότητες ανάπτυξής του, ανέδειξαν τις πτυχές του ζητήματος και αποτέλεσαν τη βάση της ερώτησης που κατατέθηκε.

Ερώτηση για τις ελλείψεις στην ΕΠΑ.Σ. Φιλοθέης

Ερώτηση υπέβαλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με τις τεράστιες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό στην ΕΠΑΣ Φιλοθέης (στην Αρτα), που έχουν ως συνέπεια την υπολειτουργία της σχολής και τον πραγματικό, πλέον, κίνδυνο να μην ολοκληρωθούν τα διδακτικά προγράμματα, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό για τους μαθητές, τις οικογένειές τους και την τοπική αγορά εργασίας.

Η ερώτηση κατατέθηκε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 με αριθμ. Πρωτ. 4015.

Δείτε την ερώτηση αναλυτικά >>> Ερώτηση για ΕΠΑΣ Φιλοθέης

Ομιλία για τον προϋπολογισμό (2013)

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για τον προϋπολογισμό του 2013, η βουλευτής Αρτας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επικεντρώθηκε στις ολέθριες συνέπειες που επιφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το Μεσοπρόθεσμο και ο Προϋπολογισμός και αναφέρθηκε στα αποτελέσματα που έχει η ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική στην Ήπειρο.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία :

Advertisements